Universitatea Suceava va deschide un program de studiu în limba chineză, dar va primi și 50 de studenți din China din viitorul an universitar


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va deschide, de anul viitor, un program de studiu în limba chineză cu una dintre limbile moderne, a anunțat, miercuri seara, la înființarea Casei Româno-Chineze, rectorul USV, Valentin Popa.

valentin-popa

Rectorul USV a spus ambasadorului Chinei în România, Xu Feihong, că universitatea suceveană are o cooperare în creștere, intensificată cu partea chineză.

El a explicat că pentru toată România, o singură universitate din China este abilitată cu relațiile universitare, aceasta fiind Universitatea de Științe și Tehnologie din Hebei cu care USV colaborează și urmează să primească, la sfârșitul lunii noiembrie, o delegație a acesteia.

Valentin Popa a precizat că deschiderea pentru învățământul dual și cooperarea cu China a început în urmă cu trei ani, când primul lector de limba chineză a venit la Suceava, iar acum sunt doi lectori, iar zeci de studenți suceveni sunt acreditați pentru limba chineză.

Rectorul USV a mai spus că în continuare, pentru anul viitor, este planificat un program de studiu în limba chineză cu una dintre limbile moderne și speră ca din China să vină lectori de înaltă calificare.

El a mai declarat că va exista și o clasă Confucius la USV, dar că dorește înființarea unui Institut Confucius la Suceava.

Valentin Popa a mai spus că se lucrează și la deschiderea unui program de limba chineză la Suceava și că în același timp va fi deschis un Lectorat de limba chineză la Universitatea Hebei.

Rectorul USV a mai  anunțat că universitatea ar urma să primească, potrivit acestui plan, un număr de 50 de studenți din China, începând cu anul universitar viitor.china-flutur-lungu-5

Ambasadorul Chinei, Xu Feihong, a spus că este important să fie trimiși reciproc studenți în cele două țări, să studieze româna și chineza și i-a transmis rectorului USV ca pentru problematica specifică să rămână în legătură cu reprezentantul secției educative din ambasadă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de