Amenzi de 65.400 de lei aplicate de polițiști vânzătorilor din piețe, fiind confiscate legume și fructe, preparate din carne, lapte condensat, conserve pește și ouă

Poliţiştii suceveni au verificat peste 80 de producători agricoli şi agenţi economici, fiind  aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.400 lei, pentru încălcarea legislaţiei privind actele de comerţ.piata, control politisti

Astfel, în zilele de marți și miercuri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, împreună cu cei ai Compartimentelor Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți și Fălticeni au acționat pe raza de competență în piețele agroalimentare unde se efectuează acte de comerț cu mărfuri alimentare ( carne, produse din carne congelate, ouă, lapte, miere, legume-fructe și altele). În cadrul acţiunii au fost verificaţi 34 de producători agricoli şi 48 de societăţi comerciale şi întreprinderi individuale. Având în vedere şi faptul că în zona pieţelor acţionează şi infractori voiajori şi alte persoane predispuse la comiterea de acte de comeţ illicit şi alte fapte antisocial, poliţiştii au legitimat în cadrul acţiunii peste 200 de persoane.

În urma activităţilor de control au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.400 lei la Legea 145/2014 modif., la Legea 12/1990 rep., la HG 984/2005.Totodat, au fost confiscate bunuri în valoare de cca. 2000 lei (legume și fructe, derivate din carne, conserve pateu,  lapte condensat, conserve pește, ouă).

La acţiune au participat 26 de poliţişti, 7 lucrători din cadrul DSV Suceava şi 2 lucrători din cadrul Ministerul Agriculturii Și Dezvoltării Rurale.

„Siguranţa mediului de afaceri şi respectarea legalităţii actelor de comerţ sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona şi în continuare pentru prevenirea actelor de comerţ illicit, respectarea legislaţiei şi sănatatea consumatorilor fiind obiective permanente în cadrul acţiunilor derulate”, arată Poliția Suceava.(N.B.)