Flutur: Se estimează circa 300.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava în 2017, iar noi curse sunt în negociere. Trebuie extinsă infrastructura aeroportuară


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în 2017 se așteaptă să fie circa 300.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava, iar pentru ca aceștia să beneficieze de servicii adecvate este necesară extinderea infrastructurii aeroportuare.

aeroport blue air pasageri check in (4)

Flutur a anunțat, în conferință de presă, că a notificat Comsia Europeană în vederea obținerii avizului pentru extinderea unor facilități ale Aeroportului Suceava pe segmente ale Centrului Economic Bucovina(CEBS) urmând să fie construit un nou terminal în condițiile în care actualul terminal nu face față traficului.

Potrivit președintelui CJ Suceava, se impune ca terminalul aeroportului să fie extins mai ales că fluxul de pasageri este în creștere și se estimează că în 2017 vor fi circa 300.000 de pasageri pe acest aeroport.

El a arătat că și Consiliul de Administrație al Aeroportului Suceava caută soluții care să vină în sprijinul pasagerilor, fiind luate în calcul achiziționarea de autocare pentru transportul acestora din terminal spre platforma de îmbarcare sau de pe platformă spre terminalul de ieșire.

Flutur a arătat că, în prezent, terminalul nu face față, fiind o singură poartă de intrare și una singură pentru ieșire.

Președintele CJ Suceava a confirmat că se află în negocieri cu operatori aerieni în vederea deschiderii de noi curse spre destinații externe și a menționat că nu poate oferi mai multe detalii.

El a mai spus că urmează să fie amenajat un terminal cargo, dar și că trebuie extinsă și zona de parcare și a menționat că CJ Suceava urmează să achiziționeze terenuri în zonă în vederea lucrărilor de extindere.

Mai mult, președintele CJ Suceava a arătat că autoritățile sucevene vor discuta cu autoritățile din regiunea Cernăuți în vederea punerii în circulație a unei curse de autobuz speciale care să transporte pasagerii din Cernăuți pentru Aeroportul Suceava și care să beneficieze de procedură simplificată la trecerea frontierei.

Consiliul Judeţean Suceava a decis, anul trecut, să continue programul de modernizare a facilităţilor aeroportuare prin amenajarea unui nou terminal de pasageri şi cargo folosind o mare parte din construcţiile Centrului Economic Bucovina Suceava aflat în proximitate, inclusiv pavilionul expoziţional care va fi terminalul pentru îmbarcare pentru destinaţii externe.

Majoritatea spaţiilor CEBS, inaugurat în noiembrie 2006, sunt în prezent nefolosite.

Centrul Economic Bucovina 2
CEBS, locul unde ar putea fi amenajat noul terminal

CEBS a costat 5 milioane de euro, din care circa 3,2 milioane de euro a reprezentat contribuţia UE prin Phare, 1,2 milioane de euro a fost contribuţia Guvernului României, iar 655.000 de euro a fost contribuţia CJ Suceava, iar fiind vorba de o investiție privind fondurile europene este necesar avizul Comisiei Europene.


Intră acum și în grupul de