Flutur anunță un program important de investiții de dotare și extindere la Spitalul Județean Suceava ce va eficientiza activitatea acestuia


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în bugetul pentru anul viitor urmează să fie prevăzute sume pentru continuarea modernizării acestei unități spitalicești prin lucrări de extidere, dotare cu noi aparate de investigații medicale, dar și o reorganizare a fluxului astfel încât să se eficientizeze întreaga activitate a acestuia.

gheorghe-flutur-2016

Flutur a explicat într-o conferință de presă că va fi construit un nou pavilion pentru ambulatoriu, cu o suprafață de 2000 de mp, arătând că presiunea pe actualul ambulatoriu este prea mare, fiind foarte mulți pacienți, în condițiile în care municipiul Suceava nu are un spital municipal.

El a spus că va fi amenajată și o zonă cu 1000 mp pentru spitalizare de zi.

Totodată, din surse proprii urmează să fie extinsă secția de cardiologie cu circa 6000 de mp pe corpul F.

Mai mult, programul de investiții prevede o nouă stație de sterilizare, iar în domeniul imagistic să fie achiziționat un scintigraf, un PET/CT și un RMN cu un magnet de 2,5 Tesla.

”Ne propunem să continuăm ofensiva de dotare a SJU Suceava”, a spus Flutur.

El a mai spus că intenționează să aloce un teren în zona spitalului vechi pentru construcția unui bloc ANL cu 30 de locuințe pentru medici, subliniind că în ultimul an au venit la Suceava peste 90 de noi medici.


Intră acum și în grupul de