Flutur despre frigul din Centrul de recuperare neuropsihici Costâna: Vom lua măsuri fără anestezic!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că pentru incidentul privind lipsa de căldură în Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică Costâna vor fi luate măsuri dure.

Todiresti centru nechifor adomnitei batrani bolnavi spital salon (36)

El a anunțat că a fost declanșată o anchetă în acest caz, dar că  prima lui preocupare a fost să se asigure căldura pentru bolnavi și că acum saloanele sunt încălzite cu convectoare electrice.

Flutur a mai declarat că o situație asemănătoare era să se producă și la Școala Specială Bivolărie unde se întârzia punerea în funcțiune a centralei termice, dar că problema a fost soluționată.

Președintele CJ Suceava a menționat că stocul de combustibil lichid ușor necesar pentru încălzire în alte centre din județ este în total de 2,8 tone, dar că acest combustibil este de proastă calitate.

El a mai spus că este în desfășurare o licitație pentru achiziția de CLU, dar că ofertele vor fi deschise abia în 7 noiembrie.

„Vom lua măsuri fără anestezic”, a  Flutur.

Asistații din Centrul de recuperare și reabilitate neuropshică din localitatea suceveană Costâna nu au avut căldură în ultima perioadă, după ce temperaturile atmosferice au scăzut și sub 0 grade Celsius, din cauză că unitatea nu are CLU pentru achiziția căruia procedurile de achiziție au început în august, iar cei din centrul de recuperare din Zvoriștea și din centrul de plasament Mihoveni au căldură insuficientă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a explicat că s-a ajuns în situația în care Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică din Costâna să nu poată furniza căldură din cauză că nu s-a finalizat procedura de achiziție a combustibilului.

El a spus că procedura de licitație a fost începută la sfârșitul lunii august, dar că abia în 7 noiembrie este prevăzută deschiderea ofertelor.

El a reproșat conducerii centrului că nu a inițiat mai devreme procedura de achiziție a combustibilului în condițiile în care contractul cu vechiul furnizor a fost încheiat în luna mai.

Niță a mai spus că la centrul de recuperare Zvoriștea și la centrul de plasament Mihoveni există combustibili pentru producerea căldurii, dar că nu s-a livrat căldură la parametrii normali, iar situația a fost remediată și asistații au atât căldură cât și apă caldă.

 


Intră acum și în grupul de