Grupare care vindea droguri aduse din Italia, respectiv hașiș și cocaină, dar și etnobotanice în județul Suceava, destructurată de DIICOT


Intră acum și în grupul de

O grupare care vindea doroguri de risc și de mare risc, dar și etnobotanice în județul Suceava și Mureș a fost destructurată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş care au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş şi Suceava.

bcco-3

Acțiunea procurorilor a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii au stabilit că în perioada septembrie-octombrie 2016, grupul infracţional organizat format din cinci persoane, a introdus în ţară, din Italia, droguri de risc (haşiş şi cannabis) şi droguri de mare risc (cocaină), pe care le-au vândut mai multor persoane din judeţele Mureş şi Suceava. De asemenea, în aceeaşi perioadă, aceleaşi persoane au vândut diverse cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive denumite generic „etnobotanice”, mai multor persoane, inclusiv unor minori.

La percheziţiile derulate au fost găsite cantităţi semnificative de cannabis, haşiş şi cocaină.

Un număr de 20 de persoane au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş în vederea audierii.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Tg. Mureş, BCCO Suceava, suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Special și cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş.(N.B.)

bcco


Intră acum și în grupul de