Sucevița și Pojorâta vor primi statut de stațiune turistică, a anunțat Autoritatea Națională pentru Turism

Autoritatea Națională pentru Turism a anunțat, miercuri, că președintele A.N.T., Anca Pavel-Nedea, a decis elaborarea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care 12 localități din țară, între care Sucevița și Pojorâta, să primească statut de stațiune turistică.

sucevita 8

ANT arată într-un comunicat de presă că Pavel-Nedea a dispus elaborarea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind atestarea unui număr de 12 noi stațiuni turistice după ce au fost analizate documentațiile prezentate de către UAT-uri, dar și după vizitele în teren.

Potrivit sursei citate vor primi statut de stațiune turistică comuna Sucevița, comuna Pojorâta, Băile Banffy – Toplița, jud. Harghita, orașul Borsec, jud. Harghita, orașul Negrești-Oaș, jud. Satu Mare, Băile Ocna Dej, jud. Cluj, comuna Sângiorgiu de Mureș, jud. Mureș, localitatea Colibița, jud. Bistrița Năsăud, orașul Moinești, jud. Bacău, comuna Baia de Fier, jud. Gorj, comuna Boghiș, jud. Sălaj și comuna Moisei, jud. Maramureș.

„Atestarea stațiunilor turistice reprezintă, pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localități, posibilitatea de accesare a fondurilor europene – Axa 7- Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului/Prioritatea de investiții 7.1.-Sprijinirea unei creșteri favorabile a ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice”, se arată în comunicat.

Mai mult, Autoritatea Națională de Turism are în vedere și realizarea, în viitor, a unei identități urbane adecvate, prin valorificarea resurselor existente (renovare/modernizare, dar și specific local), urmărirea realizării de legături/ conexiuni, racorduri la drumurile naționale și europene (factor principal în cadrul dezvoltării socio-economice a acestor localități), precum și încurajarea creării de conexiuni/cooperări cu alte localități similare, prin realizarea unor serii de evenimente, în comun.