Flutur respinge existența unui scenariu prin care Cioloș a fost numit premier pentru a deveni candidatul PNL pentru un nou mandat de prim ministru


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, prim vicepreședinte al PNL,  Gheorghe Flutur, a respins, marți, existența unui scenariu prin care Dacian Cioloș a fost învestit prim ministru urmând ca apoi acesta să devină candidatul PNL pentru funcția de premier al României după alegerile din decembrie.pnl-candidati-lungu-cadariu-flutur-pentiuc-5

„Eu nu cunosc să fie un scenariu. Dacă ne uităm astăzi pe piață și care este foaia de parcurs care ar fi benefică pentru România eu cred că asta este foaia de parcurs corectă și sunt convins că cetățenii României vor merge în această direcție. Dacă vom avea curaj să facem reforme care să se simtă acasă, atunci va fi bine și sunt convins că va fi bine în următorii patru ani”, a spus Gheorghe Flutur.

El a salutat decizia PNL de a-l susține pe Dacian Cioloș în postura de prim ministru și a subliniat că este „firesc și corect să continuăm împreună”, adăugând că proiectul pentru modernizarea țării prezentat de Cioloș este compatibil cu proiectul PNL.

„Salut decizia PNL de a-l susține pe Dacian Cioloș în postura de prim ministru și cred că nu trebuie să explicăm mult sucevenilor că dacă au avut o opțiune în primăvara ca Suceava să fie condusă de liberali, va trebui să se gândească ce e mai bun pentru Suceava, ca și la București să fie o echipă liberală care să dea guvernul să putem moderniza județul Suceava”, a spus Flutur.

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar trebui să renunțe la funcție, fiind deja candida pentru funcția de prim ministru și a cerut membrilor Guvernului care candidează să renunțe la funcția guvernamentală, Flutur a spus că Cioloș nu candidează în alegerile parlamentare, dar că este corect ca PNL să continue cu Cioloș.

„Dacian Cioloș nu candidează pentru alegerile parlamentare, are un proiect pentru modernizarea României și proiectul lui se intersectează și este compatibil cu proiectul PNL.

Eu socotesc că da, este firesc și corect să continuăm împreună pentru că a fost un an mai greu, fără sprijin politic, cu măsuri limitate pe care au putut să le ia, dar cu o majoritate liberală în Parlament sunt convins că România va cunoaște o dezvoltare să simtă că este țară membră a UE”, a spus Flutur.

Actualul prim ministru Dacian Cioloș a declarat la învestirea sa în funcție anul trecut că nu va candida la alegerile parlamentare și că mandatul său este de organizare a alegerilor parlamentare.

El chiar a cerut membrilor Guvernului care intenționează să candideze la alegerile parlamentare să renunțe la funcția din Executiv.

Recent, premierul Dacian Cioloș a lansat o platformă politică, iar PNL a anunțat că susține această platformă și că Dacian Cioloș este candidatul PNL pentru funcția de prim ministru.(Alin Dima)

 

 


Intră acum și în grupul de