Aproape 100 de studenţi din 11 universităţi din România, Ucraina şi Republica Moldova s-au înscris la Concursul studenţesc în domeniul securităţii informatice, organizat de USV


Intră acum și în grupul de

Un număr de 30 de echipaje, însumând aproximativ 100 de studenţi, s-au înscris pentru participarea la etapa de calificări on-line din cadrul primei ediţii a Concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice  CTF-USV 2016, organizat de Universitatea “Ştefan cel Mare”Suceava în perioada octombrie-noiembrie 2016.

usv studenti concurs calculatoare (1)

Potrivit unui comunicat de presă al USV, la încheierea perioadei de înscriere, numărul echipelor înregistrate pentru participare la etapa de calificări on-line a ajuns la 30. “Echipele au în componenţa lor de la 1 până la 4 membri, în total fiind înregistraţi aproape 100 de studenţi din 9 universităţi din România şi 2 universităţi din străinătate. Prima etapă a concursului, de calificări on-line, va începe joi, 27 octombrie 2016, ora 18:00, şi se va întinde pe o durată de 24 de ore. Această etapă constă în rezolvarea unui număr de 10 probleme de securitate informaţională, cu dificultate progresivă, urmată de găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicaţii web sau sisteme cu vulnerabilităţi induse. Concurenţii vor utiliza soluţii de conectare de la distanţă la o platformă informatică dedicată. Fiecare problemă rezolvată va aduce un punctaj, iar după finalizarea probelor va fi automat generat un clasament”, se precizează în comunicatul de presă al USV.

Conform sursei citate, primele 10 echipe se vor califica pentru etapa on-site, care se va desfăşura în perioada 24-26 noiembrie 2016, în cadrul Universităţii din Suceava. “Partenerii din mediul economic cu experienţă în domeniul securităţii informaţionale, co-organizatori ai manifestării, vor asigura caracterul imparţial de elaborare a problemelor, dar şi de evaluare a rezultatelor obţinute de competitori”, se arată în documentul citat.

Astfel, la acest concurs participă trei echipe de la Universitatea Tehnică a Moldovei , câte o echipă de la Universitatea Naţională „Yuriy Fedcovich” Chernivtsi, Universitatea din Oradea, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău, două echipe de la Universitatea “Constantin Brâncuşi” Tg. Jiu, câte trei echipe de la Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, cinci echipe de la Universitatea Politehnica Bucureşti şi nouă echipe de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit calendarului de desfăşurare a Concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2016, etapa de calificări on-line este prevăzută pentru perioada 27-28 octombrie 2016, iar etapa on-site pentru perioada 24-26 noiembrie 2016.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de