Deputatul PNL, Mihai Sandu Capra crede ca taxa de prima inmatriculare ar trebui sa fie supranumita „taxa Sulfina”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capra, membru al Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, a spus vineri, într-o conferinta de presa, ca aceasta taxa de prima înmatriculare ar trebui sa fie supranumita „taxa Sulfina” deoarece a fost introdusa de fostul ministru PD al Mediului, Sulfina Barbu si ca liberalii sunt acuzati fara motiv de introducerea acestei taxe.

În opinia acestuia, PDL duce populismul si demagogia la maxim, pentru ca a introdus o motiune simpla pentru o taxa de care este responsabil un membru PDL, fostul ministru Sulfina Barbu.

Deputatul Capra a tinut sa reaminteasca faptul ca, atunci când legea s-a discutat în Parlament, la aprobarea în Comisia de buget finante, PNL a propus un nivel redus al taxei, dar ca, în urma votului PD si PSD în Comisia de buget-finante, acest nivel al taxei a fost crescut.

Parlamentarul sucevean a spus ca nu s-a dorit ca aceasta taxa sa aduca bani la buget, ci  sa descurajeze importul de masini de ocazie ca, România sa nu ajunga cimitirul de masini al Europei. Acesta a adaugat ca, din 2011, România va trebui sa scoata din circulatie autovehiculele non-euro.

Mihai Sandu Capra a mai afirmat ca Guvernul trebuie sa se conformeze angajamentelor europene si ca propune ca aceasta taxa sa fie pe principiul „poluatorul plateste”. 


Intră acum și în grupul de