Acasă Actualitate Termica va contesta sanctiunea aplicata de ANRSC

Termica va contesta sanctiunea aplicata de ANRSC


Intră acum și în grupul de

Conducerea TERMICA SA Suceava, societatea care asigura producerea, furnizarea si distributia de apa calda si caldura în regim centralizat în municipiul resedinta de judet, a contestat vineri rezultatele controlului finalizat recent de ANRSC la nivelul unitatii. Managerul societatii, Constantin Placinta sustine ca lipsa bilantului energetic, motiv de amendare cu 2000 de lei a unitatii, nu este argumentat, în conditiile în care nici una dintre electrocentralele din tara nu are asa ceva. Acesta sustine ca situatia exacta a productiei si consumului de energie termica este evidentiata zilnic si ca legea nu obliga la efectuarea bilantului energetic decât o singura data pe an, în conditiile în care societatea solicita majorarea pretului la energia termica.

Constantin Placinta a declarat ca regreta faptul ca a aflat despre sanctiunea primita de la ANRSC prin mass-media si nu direct de la cel care a controlat, asa cum ar fi fost normal. „Noua nu ni s-a spus nimic, nu ni s-a dat posibilitatea sa replicam sau sa ne aparam. Pur si simplu am aflat din presa ca suntem amendati cu 2000 de lei si atât. Trebuie sa spun ca noi facem bilantul energetic în fiecare zi, la finele fiecarei saptamâni si luni”, a mentionat managerul general al TERMICA SA. Acesta asteapta motivarea amenzii pe cale oficiala, dupa care va decide ce modalitate de atac va folosi.



TERMICA SA Suceava este printre putinele eletrocentrale din tara care are în derulare în faza avansata programe de conformare pe normele europene de mediu. Societatea a implementat la finele anului trecut un proiect de modernizare si refacere a conductelor de transport a agentului termic, lucru ce va conduce la diminuarea cheltuielilor si e pierderilor de pe retea. „Schimbarea conductelor si mentinerea pretului la gigacalorie la un nivel suportabil au fost prioritatile noastre pe 2007 si vor fi si în 2008. Vom respecta legea dar toate la timpul lor”, a mai spus Constantin Placinta. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version