Fotbal, Liga a IV-a : Juventus II Falticeni – CSM Dorna Vatra Dornei si Unirea Boroaia – Cetatea II Suceava, derby-urile primei etape a returului


Intră acum și în grupul de

Debut deosebit de spectaculos în returul Ligii a IV-a. Toate întâlnirile sunt foarte importante atât în lupta pentru câstigarea titlului de campioana judeteana, cât si în cea pentru evitarea retrogradarii.
Bucovina Badeuti – Florconstruct Patrauti

Meci foarte greu pentru echipa gazda, formatia lui Vichente Popescu si Mugur Teodorovici aflându-se în acest moment în stadiul de reconstructie. Bucovina are probleme cu portarul titular si cu vârfurile de atac, astfel ca toate sperantele gazdelor sunt legate de forma atacantilor Nistor Bodârlau si Tomasciuc (cel tânar), iar în poarta a veteranului Tomasciuc.

Patrautenii lui Radu Casuba si-au pastrat vechiul lot de jucatori si astfel, omogenitatea echipei ramâne punctul lor forte pentru obtinerea unui rezultat pozitiv. Printre altii, în primul „11” vor fi cu siguranta Tanasuc, cei doi Romas, B. Florea, Cârlan si Stoian.  

CS Gura Humorului – Bradul Putna

Meci tare între doua echipe din partea superioara a clasamentului. Pe de o parte, elevii lui Teo Murariu si Robert Moloce, aflati în lupta pentru primul loc, iar de cealalta parte ambitioasa formatie a lui Victor Galusca, echipa în care se regasesc câtiva jucatori de mare talent (Romega, Luca, Puha, Dobrea).

Gazdele au pierdut în aceasta iarna doua piese importante în angrenajul echipei, Ionita si Piticariu parasind gruparea humoreana.
Foresta Moldovita – Bucovina Radauti

Meci foarte important, mai ales pentru gazde, orice punct pierdut pe teren propriu fiind capital în lupta pentru evitarea retrogradarii. Se asteapta o evolutie buna a tinerilor Grigoriu, Ailincai, Coca sau Paduraru. De partea cealalta, experimentata echipa a lui Ionel Lavric îsi doreste o clasare cât mai buna si cu siguranta, daca va fi si un teren bun de joc, va crea probleme gazdelor.  

Juventus II Falticeni – CSM Dorna Vatra Dornei

Este unul dintre derby-urile etapei. Echipa a doua a Juventus-ului are avantajul ca poate folosi multi jucatori de la formatia de Liga a III-a. Falticenenii s-au impus si în meciul tur, la Vatra Dornei si spera sa o faca si acum. Dornenii se afla si ei în lupta pentru titlul de campioana judeteana, dar au pierdut în iarna câtiva jucatori importanti (D. Bostan, Iuga si Vizitiu).

Falticenenii ramân una dintre echipele puternice din judet, care beneficiaza si de un centru de crestere a tinerelor talente. De ani buni, prof. Dan Dascalescu, prof. Anton sau antrenorii Jamaischi si Pana, au adus fotbalisti de marca în prim plan. La Falticeni se munceste în continuare cu ambitie, chiar daca generatia antrenorilor s-a mai împrospatat cu Ovidiu Murariu, Bogdan Grosu sau Marius Lup. Important este ca Juventus II ramâne o pepiniera pentru prima echipa, care evolueaza în Liga a III-a. Iata jucatorii care vor avea drept de joc la ambele echipe: V. Prisaca, Berezoschi, Mihai, Bosancu, D. Munteanu, Pantea, Suleru, Matei, Sava, Iederan, Tomescu, Vrabie, Suman, O. Pacurari, Streinu, Colban, Ciorcârlan, Fl. Ailenei, Craiu, Constantin si Zaremba.
CSO Viitorul Liteni – Avântul Todiresti

Meci de mare lupta si ambitii, între doua echipe care se afla în lupta directa pentru evitarea retrogradarii. Gazdele au o conducere tehnica noua, Ovidiu Caldarus – antrenor, iar Constantin Ciubotaru – presedinte. În urma numeroaselor transferuri din iarna, Viitorul Liteni spera ca la fluierul arbitrului Vlad Ciobanu, echipa sa se prezinte mult mai bine decât în turul campionatului.

Nici Avântul Todiresti nu are o situatie foarte roz. Echipa lui Nicolae si Costica Grosu are câtiva jucatori noi (Mlesnita, Manghiuc – fosti la Rapid CFR). Acestia vor juca pentru prima data împreuna cu vechea garda, din care nu vor lipsi Anton, Stefancu, Braescu, Tîrnovan sau Taranu.
Minerul Iacobeni Ciocanesti – Zimbrul Siret

Daca meciul se joaca la Ciocanesti mergem pe mâna gazdelor, care au câtiva jucatori jucatori foarte buni în duelurile aeriene si care îi vor înghesui pe sireteni în propriul careu de 16 metri. Minerul beneficiaza de dimensiunile la limita ale terenului din Ciocanesti si pot spera la un rezultat bun. Ciustea si Pârlog sunt principalele pericole din tabara oaspetilor si pot profita de greselile defensivei Minerului.
Rapid CFR Suceava – Flacara Rosie Udesti

Pe undeva s-ar parea ca este o confruntare disproportionata, daca tinem cont de valoarea celor doua combatante. Gazdele ocupa primul loc al clasamentului, iar oaspetii penultima pozitie. Totusi, fotbalul ramâne fotbal si nu trebuie sa uitam ca în prima etapa a campionatului, la Udesti, gazdele au învins cu un surprinzator 4-3, într-o partida în care au fost acordate trei lovituri de la 11 metri.

Flacara Rosie Udesti nu renunta la lupta pentru ramânerea în Liga a IV-a, desi a pierdut în aceasta iarna câtiva jucatori valorosi (Vasile si Mugurel Bai, Cojocaru, Mlesnita sau Manghiuc). Au venit la echipa Florescu, Pânzaru, Chelariu si Rusu, toti de la Rapid CFR Suceava.  

Unirea Boroaia – Cetatea II Suceava

Este derby-ul rundei dupa parerea specialistilor. Un meci între doua echipe care si-au aratat valoarea în prima parte a campionatului. Unirea Boroaia a pierdut foarte greu puncte pe teren propriu, astfel ca echipa satelit a Cetatii va trebui sa se consume mult pentru victorie. Gazdele s-au întarit prin venirea lui Ciopraga, Sava si Stanca si ar putea produce supriza.

Cetatea II Suceava are ca obiectiv promovarea în Liga a III-a si de aceea nu poate face niciun pas gresit. Ovidiu Ciobanu, Turliuc, Razlog, Crisu, Dumitru Ene, Apetri, Homneac, Bernard vor fi pe teren si sunt decisi sa le faca zile negre gazdelor.

Clasament

1. Rapid CFR Suceava  15 13 0 2  48-12 39p

2. Cetatea II Suceava Arbore 15 13 0 2 49-14 39p

3. Dorna Vatra Dornei  15 12 1 2 55-17 37p

4. CS Gura Humorului  15 11 0 4 53-12 33p

5. Juventus II Falticeni  15 9 2 4 33-17 29p

6. Bucovina Radauti   15 8 0 7 22-32 24p

7. Bradul Putna   15 7 2 6 30-21 23p

8. Florconstruct Patrauti  15 6 3 6 36-24 21p

9. Unirea Boroaia   15 6 3 6 22-26 21p

10. Bucovina Badeuti   15 6 1 8 22-28 19p

11. Zimbrul Siret   15 6 0 9 30-35 18p

12. Minerul Iacobeni Ciocanesti 15 5 1 9 28-49 16p

13. Foresta Moldovita   15 4  2 9 10-25 14p

14. Avântul Todiresti   15 3 1 11 18-54 10p

15. Flacara Rosie Udesti  15 2 0 13 13-54 6p

16.  CSO Viitorul Liteni  15 1 0 14 8-55 3p
 


Intră acum și în grupul de