INA se alatura proiectului “Copacul de hartie”


Intră acum și în grupul de

Institutul National de Administratie anunta participarea sa în cadrul proiectului „Copacul de hârtie” dezvoltat de ONG-ul mediaORG, care are ca scop reciclarea hârtiei si plantarea de copaci din banii obtinuti din vânzarea hârtiei, se precizeaza întri-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Initiativa de a recicla hârtia se încadreaza într-un proiect demarat de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, prin care se doreste adoptarea unui comportament eco-responsabil în rândul tuturor functionarilor publici din administratia publica centrala si locala din România, prin reducerea impactului negativ asupra mediului si prin sustinerea unui consum si a unei productii durabile.

Începând din aceasta luna, INA va colecta consumabilele de hârtie din tot Institutul, pe care le va preda ONG-ului mediaORG, urmând ca din banii obtinuti de catre acest ONG din vânzarea hârtiei la diverse centre de colectare sa se cumpere puieti care vor fi plantati în parcuri sau în locul copacilor taiati în zone forestiere.

Proiectul “Copacul de hârtie” (www.copaculdehartie.ro) este inovativ si face apel la simtul civic al oamenilor, încercând sa-i faca sa realizeze importanta de a proteja mediul înconjurator în care convietuim, prin reducerea cantitatii de hârtie care este aruncata la gunoi, prin cresterea cantitatii de hârtie reciclata si respectiv refacerea zonelor verzi.

“Este impresionant când te gândesti ca o echipa formata din patru oameni a reusit în noua luni sa colecteze 180.000 kg hârtie si carton si sa planteze 1120 de puieti în Capitala. Foarte important de stiut este faptul ca oricine poate contribui la acest proiect, reciclând hârtia, donând bani sau fiind voluntar în cadrul acestui proiect”, remarca Dragos Dinca – Directorul General al INA.

Pe aceasta cale dorim sa încurajam si alte institutii publice sa sprijine acest proiect si sa adopte un comportament responsabil fata de mediu.


Intră acum și în grupul de