Trei frați și vărul lor din Volovăț, cercetați pentru că au tâlhărit mai mulți rădăuțeni

Patru tineri cu vârste între 14 și 18 ani, din care trei sunt frați, iar al patrulea este vărul lor, toți din Volovăț sunt cercetați penal pentru că au tâlhărit mai mulți rădăuțeni.

buzunar furt

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi au reuşit după o muncă minuţioasă  să identifice autorii unor tâlhării și furturi din Rădăuți din perioada mai-octombrie.

În cursul zilei de joi, s-a reuşit identificarea şi conducerea la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi a patru tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, toți din comuna Volovăț. Tinerii au fost depistaţi de poliţişti  pe raza comunei Volovăţ dar şi pe raza municipiului Suceava. În urma cercetărilor efectuate în mai multe cauze de furt şi tâlhărie, prin administrarea de material probator s-a reuşit probarea activităţii infracţionale desfăşurate de cei patru în perioada mai – octombrie 2016, arată Poliția Suceava.

Din verificările şi cercetările efectuate s-a constatat că în perioada 05.05.2016 – 21.10.2016, cei patru minori au săvârşit singuri sau în grup trei fapte de furt calificat şi patru tâlhării n formă calificată, întreaga activitate infracţională fiind derulată pe raza municipiului Rădăuţi.

Modul de operare utilizat de autori era identificarea victimelor singure, incapabile fizic de a se apăra, în timp ce se deplasau pe timp de noapte, între orele 21.30-22.30, pe străzi slab iluminate şi deposedarea acestora, de telefoanele mobile şi sumele de bani aflate asupra lor.

Trei dintre minori sunt fraţi, iar al patrulea este văr cu aceştia.

Minorii au fost audiaţi cu respectarea tuturor drepturilor procesuale, în prezenţa apărătorilor din oficiu, a mamei şi a reprezentantului autorităţii tutelare şi urmează a fi prezentaţi comisiei de expertiză psihiatrică în vederea stabilirii prezenţei discernământului în momentul comiterii faptelor şi dispunerii de măsuri preventive.

După audierea în calitate de suspect, în prezenţa avocatului din oficiu, faţă de tânărul de 18 ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.