Acasă Actualitate Bunurile ipotecate ar putea fi vandute

Bunurile ipotecate ar putea fi vandute


Intră acum și în grupul de

Bancile maresc dobânzile, înaspresc conditiile acordarii de credite, dar vin si cu solutii. Astfel, daca un client este în imposibilitatea de a plati ratele la creditul de casa, are dreptul sa vânda proprietatile ipotecate. Solutia convine atât bancilor, cât si clientilor.
Poate exista un aranjament cu banca, prin care clientul sa gaseasca un cumparator pentru acel imobil, cumparator care prin avansul sau sa plateasca ce a mai ramas din credit, dupa care vireaza si diferenta celui care nu mai poate plati creditul luat.
 
O varianta mai putin avantajoasa pentru client este cea în care banca pune la vânzare bunul ipotecat printr-o licitatie publica. Daca la prima licitatie nu se prezinta nimeni, bancile trebuie sa scada pretul.
Au fost cazuri în care imobile de 400.000 de euro au fost vândute cu 200.000 de euro. În aceste cazuri, în urma vânzarii locuintei, de cele mai multe ori se obtin bani doar pentru acoperirea datoriei catre banca. 
 
O alta varianta, tot mai des întâlnita în ultima perioada este cea în care clientul are venituri, dar acestea nu mai sunt suficiente pentru plata ratei.
În acest caz, se poate opta pentru o refinantare la o alta banca, în general pe o perioada mai lunga de timp, astfel încât rata sa fie mai mica.
În cazul unui credit pe o perioada lunga, este bine sa se încheie un contract de asigurare care va fi de folos în situatii neprevazute.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version