Ședință specială a CJ Suceava de Ziua Bucovinei. Flutur va propune acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem lui Iancu Flondor și Ion Nistor


Intră acum și în grupul de

De Ziua Bucovinei, în 28 noiembrie, va fi organizată o ședință specială a Consiliului Județean Suceava la care vor fi invitați și primarii din județ, a anunțat luni, șeful administrației județene Gheorghe Flutur.

flutur-3

El a declarat în plenul CJ Suceava că în cadrul acestei ședințe se va vota acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare al județului Suceava „marilor corifei ai Unirii” Iancu Flondor și Ion Nistor.

Potrivit președintelui CJ Suceava, totodată, va fi propusă pentru adoptare și o Declarație a Consiliului Județean Suceava legată de centenarul unirii în care vor fi propuse obiective clare care să fie realizate în județ în cinstea unirii.

Flutur a menționat că, între proiecte, este cel de realizare a unei săli a unirii, care să fie construită în curtea interioară a Palatului Administrativ din Suceava.

”Această Sală a Unirii va fi un loc de referință în Suceava”, a spus Flutur.

Iancu Flondor a fost președintele Adunării Constituante a Bucovinei care a votat unirea cu România, a fost președintele Congresulului General al Bucovinei care a adoptat prin vot moțiunea Unirii Bucovinei cu Regatul României și a fost ales președinte al Consiliului Național Român, fiind primul șef al guvernului român în Bucovina.

După demisia lui Iancu Flondor, în aprilie 1919, locul de ministru al Bucovinei în Guvernul României a fost preluat de istoricul Ion Nistor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de