CAS a suplimentat fondul pentru medicamente compensate si gratuite


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava a suplimentat luni, fondurile alocate medicamentelor compensate si gratuite pentru aceasta luna, cu 250.000 lei (2,5 miliarde lei vechi), din fondul de rezerva destinat medicamentelor. Suma initiala alocata pentru luna februarie era de 2.918.851 lei (29,18 miliarde lei vechi). Presedintele CAS Suceava, ec. Michaela Pelepco, precizeaza ca aceasta ultima suplimentare se adauga suplimentarilor anterioare facute în aceasta luna, dupa data de 15 februarie, asa cum prevad Normele metodologice, pâna pe 20 februarie, care au fost în valoare de 822.800,84 lei (8,2 miliarde lei vechi).

Aceasta mai mentioneaza ca pentru a primi fonduri suplimentare, farmaciile care se afla în contract cu CAS Suceava, trebuie sa depuna o cerere si raportarea electronica prin care sa justifice epuizarea sumelor alocate.

Procesul de suplimentare a fondurilor este unul continuu, fondurile fiind suplimentate la nivelul fiecarei farmacii permanent, dupa îndeplinirea conditiilor mentionate.

„În luna ianuarie a.c., la nivelul judetului au ramas fonduri neconsumate pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, în valoare de 84.044,43 lei (840 milioane lei vechi), din care 63.857,28 lei (638 milioane lei vechi) de la farmaciile din mediul urban si 20.187,15 lei (201 milioane lei vechi) de la farmaciile din mediul rural. Facem precizarea ca, în plus fata de fondurile care se aloca lunar, exista medicamente aferente programelor nationale si unor boli cronice, care sunt eliberate de catre farmacii fara a exista un plafon, ci doar o valoare orientativa, CAS Suceava decontând în totalitate valoarea acestor retete eliberate catre asigurati. În luna ianuarie, de exemplu, aceste retete au totalizat suma de 1.318.203,19 lei, în plus fata de suma finala alocata (care a inclus si suplimentari), de 4.278.163 lei”, mai precizeaza seful interimar al CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de