Flutur anunță că Transgaz poate începe construcția magistralei de gaz până la Vatra Dornei după ce Romsilva a acceptat traversarea fondului forestier


Intră acum și în grupul de

RNP Romsilva a avizat scoaterea din fondul forestier a unei suprafețe de 15 hectre de pădure în vederea construirii magistralei de gaz natural de la Pojorâta la Vatra Dornei, a anunțat, marți, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

conducta gaz

Flutur a spus că avizul a fost emis marți după ce  documentația depusă de Transgaz a fost analizată de RNP Romsilva și urmează să fie concretizată printr-o hotărâre de guvern.

„Depunerea documentației pentru obținerea avizului de scoatere a terenului din fondul forestier a fost o lucrare laborioasă pentru că magistrala va trece atât pe proprietatea statului cât și pe terenuri aflate în proprietate privată”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a reamintit că după ce a preluat conducerea CJ Suceava a făcut demersuri pentru continuarea investiției privind magistrala de gaz natural care trebuie construită până la Vatra Dornei.

El a apreciat că lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor mai ales că Transgaz are alocate fondurile necesare pentru această investiție.

 


Intră acum și în grupul de