Tribunalul Suceava menține deciziile Biroului Electoral Județean legate de înregistrarea listelor USR și respingerea celor de la PSR


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis, marți, să mențină deciziile Biroului Electoral Județean Suceava privind înregistrarea listelor de candidați ai USR și respingerea candidatuilor Partidului Socialist Român.

judecator ciocan

Astfel, în cazul USR, unde Partidul Ecologist Român a contestat înregitrarea listelor de candidați, Tribunalul Suceava a respins contestația pentru că aceasta ar fi fost depusă tardiv.

Partidul Ecologist Român reclamă că listele de susținere depuse de USR la BEC au fost colectate pentru un partid cu numele USR, cu o siglă, în timp ce listele de candidați sunt pe un alt partid cu numele USR, cu altă siglă.

PER arată că atât timp cât fuziunea între USR, partid înființat la Vaslui și USB, reprezentat de Nicușor Dan,   nu este definitivă, USR nu este legal înființat și nu poate prezenta liste în alegeri.

În ceea ce privește Partidul Socialist Român, Biroul Electoral Județean Suceava a decis respingerea listelor de candidați întrucât dosarele nu erau complete, listele nu aveau candidați femei, conform legii la care se adăugat mai multe neconformități.

Tribunalul Suceava a respins contestația PSR și a menținut decizia BEJ Suceava de respingere a înregistrării dosarelor de candidaturi.

Deciziile Tribunalului Suceava pot fi contestate cu apel.(N.B.)


Intră acum și în grupul de