Tânăr de 18 ani din satul Capul Codrului trimis în judecată după ce a ucis un copil de 12 ani


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat, miercuri, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui tânăr în vârstă de 18 ani din satul Capul Codrului, comuna Păltinoasa, județul Suceava pentru că în urmă cu trei luni a ucis un copil de 12 ani.

Conform rechizitoriului, în seara de 30 iulie, Narcis Marian Covaci Covaci a plecat cu mai mulţi prieteni din satul Capul Codrului spre oraşul Gura Humorului, acolo consumând cantităţi mari de băuturi alcoolice la un local public, iar în dimineața de 31 iulie 2016, în jurul orei 2:00, a revenit acasă având şi o sticlă cu palincă.

În momentul când a ajuns în dreptul casei sale a sesizat că în aceeaşi zonă se află fratele său împreună cu un alt consătean, un copil de 12 ani pe care l-a invitat în casă spunându-i: „Tu în seara asta bei cu mine”.

Copilul a acceptat invitaţia şi l-a urmat pe Covaci în casă, iar după puţin timp a intrat în locuință și fratele lui Covaci.

sentinta-judecata

Copilul a băut două pahare din respectiva băutură, aproximativ 50-100 ml iar apoi a spus că nu mai poate bea.

În aceste condiții, Covaci, fiind în stare avansată de ebrietate și invocând o aşa-zisă agresiune anterioară din partea copilului față de sora sa, l-a agresat pe copil și l-a lovit cu palma peste față.

Fratele lui Covaci a plecat atunci din casă, temându-se de fratele său care l-a agresat de mai multe ori, și  a dormit în casa unei vecine.

După plecarea acestuia, copilul a ieşit din casa lui Covaci intenționând să plece acasă, dar agresorul l-a urmărit și a continuat să-l lovească cu palmele şi picioarele, apoi cu o piatră în cap.

El a fugit după copil când aceasta s-a îndepărtat în fugă de el, l-a prins, trântit pe pământ și imobilizat, după care l-a lovit cu pumnii, i-a aplicat o nouă lovitură cu piatra în cap, după care a luat un şiret de la pantoful copilului cu care l-a sugrumat.

După ce copilul a murit, Covaci l-a apucat de mâini şi de picioare şi l-a târât la o distanţă de câţiva metri, abandonând apoi cadavrul printre arbuşti.

Cadavrul victimei a fost descoperit de un frate de-al său în după-amiaza zilei 01 august 2016, ulterior desfăşurându-se şi primele investigaţii ale organelor de urmărire penală.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul S.M.L. Suceava, moartea copilului a fost violentă şi s-a putut datora insuficienţei respiratorii acute consecutivă asfixiei mecanice prin comprimarea cervicală prin intermediul unui laţ cu nod fix, posibil asociat şi cu o comprimare toracică sub corp greu, în condiţiile unei intoxicaţii etilice acute.

La momentul decesului copilul prezenta o alcoolurie de 2,10 gr ‰, valoare probabil uşor influenţată de starea de putrefacţie (maxim 0,2 – 0,5 %).

În opinia medicului legist moartea victimei a putut surveni la data de 31 iulie 2016 (fiind avute în vedere atât starea cât şi mediul în care a fost identificat cadavrul).

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de