“Festivalul Toamnei”, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava a avut loc vineri, 28 octombrie a.c., ediția a II-a a ”Festivalului Toamnei”, o manifestare plină de culoare, gust și veselie care și-a propus, la fel ca anul trecut, să celebreze anotimpul ce tocmai se apropie de sfârșit.

Elevii liceului, alături de diriginții lor și de profesorii coordonatori, au fost „provocați” să-și manifeste talentul și imaginația în cadrul celor șapte probe: desen, lanterne din bostani, decorațiuni, gastronomie raw sau clasică și cele două probe pline de haz și încântare, prezentarea costumelor „eco” sau de „Halloween”.

”S-a constatat că acest gen de activități au un ecou puternic în rândul elevilor, dar  în același timp, mobilizează și profesorii care simt că întineresc alături de cei pe care-i pregătesc, cu sfaturi evident”, au arătat organizatorii festivalului.

festivalul-toamnei-la-colegiul-tehnic-de-industrie-alimentara-suceava-5

 

Potrivit acestora,  proiectul a fost o manifestare interdisciplinară, reunind elemente din ecologie, limba engleză, industrie alimentară, precum și cultura și tradițiile românești.

Toate creațiile elevilor au fost evaluate de către un juriu stabilit la nivel de școală, format din șapte profesori, iar premianții au primit diplome și premii provenind din sponsorizări și donații din partea profesorilor școlii.

”A fost o seară magică, plină de veselie, din care nu au lipsit muzica și dansul. La eveniment au fost prezenți cel puțin 140 de elevi și 20 de profesori la care s-au adăugat invitații speciali, veniți din Slovacia și Italia, partenerii din <PROJEKT ERASMUS+ KA 219 COOPERATIVE INTERACTIVE LEARNING>”, au declarat organizatorii festivalului.

Directoarea liceului, prof. Tatiana Hladiuc, a felicitat atât elevii care s-au implicat activ în această manifestare cât și pe organizatorii festivalului, profesorii Carmen Doroftei, Narcisa Buhu, Monica Lepcaliuc, Melania Radu,Mihaela Darie și Emilian Sahleanu, solicitându-le promisiunea ca acest eveniment să devină o tradiție. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de