Amenzi aplicate de OJPC pentru publicitate inselatoare si practica comerciala abuziva


Intră acum și în grupul de

La Oficiul pentru Protectia Consumatorilor Suceava au fost depuse doua reclamatii, una pentru publicitate înselatoare si alta pentru practica comerciala abuziva. Potrivit sefului OPC Suceava, Elena Oanea, o benzinarie a efectuat o campanie promotionala, prin care, la cumpararea unei anumite cantitati de benzina se primea o sticla cu lichid de spalare a parbrizului, iar un cetatean a reclamat ca a cumparat în trei rânduri cantitatea de benzina precizata în promotie fara a primi niciodata lichidul promis.

Seful OPC Suceava a precizat ca motivul invocat de agentul economic a fost lichidarea stocului. Elena Oanea a tinut sa precizeze ca, formularea „în limitele stocului disponibil” nu era specificata în afisele si pliantele promotionale. Pentru ca societatea a indus în eroare cumparatorul, prestând un serviciu care i-a afectat interesele economice, aceasta a fost sanctionata cu o amenda de 4000 de lei, stabilindu-i-se si obligatia de a-i oferi consumatorului bunurile prevazute în promotie. 

Cea de-a doua reclamatie a vizat un magazin alimentar din zona Pietei Agroalimentare din centrul municipiului Suceava, de la care o suceveanca a vrut sa cumpere carne tocata, din muschi de vita, fara slanina de porc, asa cum încerca vânzatorul sa-i prepare.

Seful OPC Suceava a precizat ca la solicitarea clientei de a i se îndeparta slanina, vânzatorul a refuzat sa o mai serveasca si a devenit recalcitrant, comportament pe care l-a avut si fata de inspectorii OPC, chemati de clienta. Pentru practica comerciala abuziva a fost aplicata o amenda de 4000 de lei.


Intră acum și în grupul de