21 tulpini de virus gripal, izolate pana acum in judet


Intră acum și în grupul de

De la debutul acestui sezon rece, în judet au fost izolate 21 tulpini de virus gripal. Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, în cea de-a 22 – a saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute, pe teritoriul judetului Suceava s-au înregistrat 1667 cazuri de IACRS , 752 cazuri de pneumopatii acute si 8 cazuri clinic compatibile cu gripa.
Au fost izolate pâna în prezent 21 tulpini de virus gripal A/ H1N1, asemanatoare cu Solomon Islands/03/06. Potrivit sefului ASP Suceava, Odette Nicolae, 9 tulpini au provenit de la pacienti copii din grupa de vârsta 5-14 ani si 12 tulpini de la pacienti adulti. Aceasta a precizat ca, pâna în prezent, au fost vaccinate antigripal, pe teritoriul judetului, un numar de 75.931 persoane, ceea ce corespunde la 95 % din dozele de vaccin repartizate judetului Suceava ( 80.100 ).
 
Seful ASP Suceava mai informeaza ca, pâna în prezent, campania de vaccinare a decurs în cele mai bune conditii si nu au fost înregistrate reactii adverse post-vaccinale indezirabile. „Recomandam populatiei sa se vaccineze antigripal pâna la sfârsitul acestei luni, adresându-se medicilor de familie – daca fac parte din grupele la risc sau procurându-si vaccinul din farmacii – în caz contrar”, mai mentioneaza Odette Nicolae.


Intră acum și în grupul de