Repartitoarele de costuri la caldura sunt „o mare teapa”, in opinia prefectului Onofrei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca a primit numeroase reclamatii prin care cetatenii sesizeaza ca dupa montarea repartitoarelor de costuri platesc mai mult caldura din apartamente decât înaintea achizitionarii acestora. Acesta a precizat ca, repartitoarele creeaza probleme, discutii si nemultumiri, iar solutia privind introducerea repartitoarelor de costuri a fost recomandata pentru ca populatia sa achite costul corect al caldurii de care beneficiaza.

„Din punctul meu de vedere s-a dovedit o mare teapa. Din pacate, o solutie corecta s-a ajuns sa fie folosita în interese personale”, a afirmat Orest Onofrei.

Acesta si-a argumentat afirmatia, mentionând ca repartitoarele de costuri nu contorizeaza si nu masoara caldura consumata, ci repartizeaza costurile caldurii pe baza unei formule de calcul complicate, de care se folosesc anumite persoane în defavoarea altora.

Orest Onofrei a mai criticat faptul ca firmele care au montat repartitoarele de costuri nu au continuat sa asigure si citirea acestora.

În opinia acestuia, cine doreste sa plateasca putin trebuie sa foloseasca mai putina caldura. Prefectul considera ca apartamentele trebuie sa fie izolate termic, întrucât, cu pierderi de caldura mari, nu exista sanse ca factura sa fie mica.

Acesta a mai adaugat ca problema repartitoarelor se va afla în atentia sa.


Intră acum și în grupul de