Acasă Actualitate OJPC a oprit de la comercializare mobilier in valoare de peste 166.000...

OJPC a oprit de la comercializare mobilier in valoare de peste 166.000 lei


Intră acum și în grupul de

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Suceava a efectuat un control de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea mobilei si articolelor de mic mobilier, precum si a saltelelor, lenjeriei de pat, plapumilor, pilotelor, paturilor, cuverturilor si pernelor, care s-a soldat cu 35 de amenzi si 8 avertismente.

Potrivit sefului OJPC Suceava, Elena Oanea, au fost verificati 38 operatori economici, unde s-au constatat o serie de abateri, printre care lipsa denumirii producatorului, lipsa denumirii produsului pe eticheta de prezentare, lipsa compozitiei materialului textil la canapele si scaune, saltele, pilote si plapumi, lipsa înscrierii în certificatele de garantie a duratei medii de utilizare la mobilier, lipsa modului de asamblare/montaj si recomandari de întretinere, la produsele din import etichetele nu erau traduse în limba româna.



Seful OJPC Suceava a mai precizat ca 4 operatori economici nu eliberau certificate de garantie, iar 5 operatori eliberau certificate de garantie incomplete în care nu se mentionau conditiile de pierdere a garantiei si, de asemenea, nu se preciza operatorul de service. Alte abateri constatate au fost: preturi ilizibile, reduceri de pret neclare, neafisarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare la registrul comertului, lipsa orarului de functionare, neafisarea firmei.  

„S-au aplicat un numar de 35 amenzi contraventionale în cuantum de 56.100 lei si 8 sanctiuni cu avertisment”, a precizat Elena Oanea, care a mai afirmat ca s-au luat masuri de oprire temporara de la comercializare a unor produse. Este vorba de mobilier- produse în valoare de 166.795,5 lei, saltele- produse în valoare de 1.300 lei, pilote, plapumi, paturi în valoare de 956 lei si lenjerie de pat si perne, în cuantum de 4.753 lei. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version