Acasă Actualitate Flutur anunță că la Palatul Administrativ s-a început montarea țiglelor ceramice și...

Flutur anunță că la Palatul Administrativ s-a început montarea țiglelor ceramice și că s-au executat deja jumătate din lucrările complexe de reabilitate și modernizare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că s-a început montarea țiglei ceramice pe Palatul Administrativ și că au fost deja realizate jumătate din lucrările complexe prevăzute prin proiectul de reabilitare și modernizare.

El a spus că reabilitarea și modernizarea Palatului Administrativ din Suceava este realizată de Compania Națională de Investiții cu aproape 20 de milioane de euro.



Potrivit lui Flutur, lucrarea are mai multe etape, una dintre ele fiind consolidarea suprastructurii, construcție de circa 1500 de mp, care desfășurată, reprezintă 6800 de mp.

„E bine să știe opinia publică ce facem noi aici la Palatul Administrativ. În primul rând, planșee noi din beton. Erau planșee din lemn. 9000 de mp de preți cămășuiți cu fier beton pentru consolidare, tencuieli, 7000 de mp, șape-4200 de mp, tavane finisate-4200 mp. Avem peste 14.000 de mp de pereți gletuți. Avem de asemenea tâmplărie, 550 de ferestre și 258 de uși, toate vor fi noi”, a spus președintele CJ Suceava.

El a declarat că la acoperiș începe în prezent să monteze țigla ceramică.

Flutur a precizat că s-a intervenit la turnul cu ceas și s-a realizat o centură pentru ancorare și consolidare și aceeași procedură a fost efectuată și la frontonul dinspre strada principală.

„Sunt 1600 de mp de șarpantă, majoritatea metalică ca să țină țigla ceramică. Șarpanta este tratată cu termospumă pentru a rezista la incendii. Avem 2100 de mp de învelitoare din țiglă ceramică, ceea ce va schimba fața acestei construcții care va fi mult mai impunătoare”, a explicat Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că se fac investiții în toate instalațiile necesare, respectiv peste 1000 de lămpi de iluminat, instalațiile sanitare, instalațiile pentru prevenirea incendiilor, instalații de încălzire, instalații de canalizare, panouri fotovoltaice și pompe de căldură.

„Investiția este complexă, fiind executate circa 50 la sută din lucrări. Anul viitor în luna august este termenul final pentru ca acest palat administrativ să fie finalizat. Va fi o clădire trainică pentru termen lung și va fi pusă în siguranță și în securitate din toate punctele de vedere”,  a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version