Dezbateri publice privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii


Intră acum și în grupul de

Guvernul a discutat miercuri, în prima lectura, proiectul de ordonanta de urgenta privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii. Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat la sfârsitul sedintei de Guvern ca a solicitat Ministerului Justitiei sa organizeze dezbateri publice cu partidele politice, cu societatea civila, cu mass-media asupra continutului acestei Ordonante de Urgenta.

„Doresc o dezbatere publica consistenta. Consider ca este absolut necesar sa nu renuntam la o institutie care si-a dovedit utilitatea în deconspirarea activitatii fostei Securitati. Ar fi regretabil ca România, la 18 ani de la caderea comunismului sa închida dosarele si sa lasam ca uitarea sa se astearna peste toate atrocitatile care s-au petrecut în perioada comunista”, a spus prim-ministrul.

Ordonanta va fi postata pe site-ul ministerului, în asa fel încât, societatea civila, cetatenii sa-si poata exprima punctul de vedere referitor la forma acesteia. 


Intră acum și în grupul de