Peste 20 de șoferi suceveni prinși, în week-end, băuți la volan. Șoferul unui taxi ce circula cu 131 km/h, oprit în Suceava după o urmărire și încătușat


Intră acum și în grupul de

Toate echipajele de poliţie rutieră au fost scoase în trafic în acest week-end atât pe drumurile naţionale şi europene dar şi pe drumurile judeţene şi comunale, în special în partea a doua a zilei, iar misiunea poliţiştilor a fost să preîntâmpine accidentele rutiere provocate de şoferii care consumă alcool şi să salveze astfel vieţi, la acțiune participând peste 250 de polițiști cu 130 de autospeciale.

actiune Politie Radauti 2

Poliția Suceava arată că a  fost o misiune reuşită întrucât nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier grav iar traficul s-a desfăşurat în condiţii de deplină siguranţă și ca urmare a faptului că şoferii care au consumat alcool au fost depistaţi şi sancţionaţi la timp.

În acest week-end poliţiştii suceveni au identificat pe drumurile publice peste 20 de şoferi care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, fiind  întocmite dosare penale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi au fost suspendate permisele de conducere.

Poliția Suceava arată că duminică dimineața la ora 01.13, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism cu însemne taxi, care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 131 km/h. Șoferul autoturismului nu s-a conformat şi a continuat deplasarea către cartierul Burdujeni, echipajul de poliţie procedând la blocarea acestuia pe strada Energeticianului.

Polițiștii l-au identificat pe șofer,  un tânăr de 23 de ani, din municipiul Suceava care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aer expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât pe timpul cercetărilor, aflându-se la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, şoferul a adoptat o atitudine jignitoare, a devenit agresiv verbal şi agitat, s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia.

Poliția Suceava mai arată că sâmbătă,  un echipaj din cadrul Secției de poliție Burdujeni, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza Cartierului Burdujeni, ajungând pe strada Amurgului, a observat un autoturism care, după ce a efectuat o manevra de mers înapoi, a intrat în coliziune cu un cap de tir, rezultând avarierea ușoara a celor doua autovehicule. Șoferul autoturismului a fost identificat ca fiind un tânăr de 29 ani, localnic care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,77 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la U.P.U. Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă,  un echipaj al poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pe strada Mihai Dodu din Câmpulung Moldovenesc autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în timp ce p patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pe DN17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Marginea, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă seara, la ora 21.20, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni au oprit pe strada Armatei din municipiul Fălticeni autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Cornu Luncii care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața  la ora 00.15, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, au oprit pe strada Armatei din municipiul Fălticeni autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Bunești ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemiei.

După cinci minute, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Fălticeni, au oprit pe strada Armatei din municipiul Fălticeni autoturismul condus de un bărbat de 43 ani, din municipiul Fălticeni care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Tot duminică, la ora 0,25, un echipaj din cadrul Poliției Vatra Dornei a oprit pe raza localității autoturismul condus de un bărbat de 23 ani, din comuna Dorna Candrenilor care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ”conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de  alcool se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate  atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

 „Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile”, precizează Poliția Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de