Polițiști ai IGPR și din cinci județe au descins în zona Rădăuți-Vicov, fiind verificate și mașinile înmatriculate în străinătate. Zeci de permise reținute, pentru viteză, consum de alcool, dar și circulație pe contrasens


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţene Suceava, sprijiniţi şi de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu participarea unor poliţişti rutieri din cadrul IPJ Botoşani, IPJ Bistriţa-Năsăud, IPJ Iaşi şi IPJ Neamţ au desfăşurat o amplă acţiune pe raza judeţului Suceava, în special în zona de nord, către graniţa cu Ucraina în zona Rădăuţi, Vicovu de Sus, Suceviţa, Marginea, în baza Planului de acţiune pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente grave pe raza judeţului Suceava.

actiune Politie Radauti 1

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, precum şi specialişti ai Registrului Auto Român – Filiala Suceava.

La această acțiune au fost implicați peste 100 de poliţişti cu 35 de autospeciale de poliţie.

În cadrul acţiunii au fost verificate 1.190 vehicule, din care 173 înmatriculate în alte state,  respectiv: 69 în Marea Britanie şi 104 în Bulgaria şi alte state, fiind indisponibilizate 16 vehicule, din care 10 înmatriculate în alte state, respectiv: 6 în Marea Britanie (toate pentru lipsă RCA) şi 4 în alte state (3 lipsă RCA şi 1 defecţiuni tehnice).

Totodată, au fost aplicate 677 sancţiuni contravenţionale, din care pentru nerespectarea  regimului legal de viteză au fost aplicate  268 sancţiuni, din care trei auto înmatriculate în Marea Britanie şi 11 în alte state, iar pentru nefolosirea centurii de siguranţă au fost aplicate 211 sancţiuni, din care două pentru autovehicule înmatriculate în Marea Britanie şi 10 în alte state.

Polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni și pentru folosirea telefonului mobil fără accesorii de tip „mâini libere” din care pentru patru șoferi de autovehicule înmatriculate în Marea Britanie şi 6 în alte state.

Mai mult, pentru defecţiuni tehnice au fost aplicate  31 de sancţiuni, din care 8 auto înmatriculate în alte state, iar pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă auto s-au aplicat 16 sancţiuni,  din care 6 auto înmatriculate în Marea Britanie şi 4 în alte state în timp ce pentru lipsă rovignetă au fost aplicate  4 sancţiuni din care, din care un auto înmatriculat în Marea Britanie şi 2 în alte state, iar pentru alte abateri s-au aplicat 121, din care 9 auto înmatriculate în Marea Britanie şi 39 în alte state.

„În cadrul acţiunii au fost reţinute 38 de permise de conducere, din care: 12 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu +50 km/h, 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 15 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordarea priorităţii pietonilor, 1 pentru defecţiuni tehnice şi 1 pentru circulaţie pe sens opus. Au fost retrase 37 de certificate de înmatriculare, din care 16 pentru lipsa R.C.A. şi  21 pentru defecţiuni tehnice. Totodată, au fost ridicate 16 plăcuţe de înmatriculare”, arată Poliția Suceava.

Între cazurile speciale, polițiștii evidențiază pe cel al unui bărbat în vârstă de 30 ani, din oraşul Vicovu de Jos a condus autoturismul pe D.N. 17A, în localitatea Marginea, fără a fi înmatriculat în circulaţie (autovehiculul era radiat din evidenţele autorităţilor competente din Republica Austria), în timp ce un bărbat în vârstă de 37 ani, din municipiul Rădăuţi, a condus autoturismul înmatriculat în străinătate pe str. Mihai Viteazul din mun. Rădăuţi, având o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au identificat și un bărbat în vârstă de 36 ani, din comuna Vicovu de Jos ce a condus autoutilitara  înmatriculată în străinătate pe D.N. 2H, în localitatea Vicovu de Sus, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat). El a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 1.125 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.

În cadrul acțiunii a fost depistată o femeie în vârstă de 30 ani, din comuna Vicovu de Jos ce a condus autoturismul pe D.N. 2H, în localitatea Vicovu de Jos, cu viteza de 110 km/h, depăşind cu +60 km/h viteza maximă legală admisă în localitate și a fost sancţionată cu amendă contravenţională, în valoare de 1125 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.

Într-un alt caz un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Suceviţa a condus autoturismul înmatriculat în Marea Britanie pe D.N.17A, în localitatea Marginea, fără a avea încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. A fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei şi i s-au reţinut certificatul  şi plăcuţele cu nr. de înmatriculare, iar un bărbat în vârstă de 37 ani, din comuna Suceviţa a condus autoutilitara  înmatriculată în străinătate pe D.N. 17A, în localitatea Marginea, având defecţiuni tehnice grave la sistemul de direcţie fiind sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 1125 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile, precum şi certificatul de înmatriculare.

Astfel de acţiuni cu efective sporite şi în cooperare cu poliţişti din judeţele limitrofe vor fi organizate şi în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe şoselele judeţului, anunță Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de