Primarul Sucevei, victima a repartitoarelor de costuri pentru caldura


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca este preocupat de situatia modului în care se împart cheltuielile pentru plata caldurii în regim centralizat, apreciind ca lipsa, din 1990, a unei strategii energetice face ca situatia sa fie greu de gestionat. Mai mult, primarul de Suceava precizeaza ca, personal se simte „o victima” a repartitoarelor de costuri, solidarizându-se cu alti locuitori ai municipiului. Acesta a dat ca exemplu faptul ca, în luna decembrie 2007 a platit, pentru încalzirea apartamentului, 422 de lei, iar în ianuarie 2008, suma de 580 de lei, considerând ca sumele sunt mai mari decât ar fi trebuit sa plateasca în mod normal.

În opinia primarului Lungu, aceasta situatie trebuie reglementata de asociatiile de proprietari împreuna cu Autoritatea Nationala pentru Reglementare în Serviciile Publice de Gospodarire Comunala, care a avizat firmele ce monteaza repartitoare de costuri si a stabilit formula dupa care se calculeaza costurile încalzirii.

„Din punctul meu de vedere, s-a dovedit o mare teapa. Din pacate, o solutie corecta s-a ajuns sa fie folosita în interese personale”, a afirmat marti, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, referindu-se la repartitoarele de costuri privind caldura din apartamente. Acesta si-a argumentat afirmatia, mentionând ca repartitoarele de costuri nu contorizeaza si nu masoara caldura consumata, ci repartizeaza costurile caldurii pe baza unei formule de calcul complicate de care se folosesc anumite persoane în defavoarea altora.

Orest Onofrei a mai criticat faptul ca firmele care au montat repartitoarele de costuri nu au continuat sa asigure si citirea acestora.  


Intră acum și în grupul de