“Relationarea Punctelor Nationale Focale cu mass-media”


Intră acum și în grupul de

Agentia Nationala Antidrog  organizeaza, în colaborare cu Centrul European de Monitorizare a Drogurilor si Dependentei de Droguri Academia REITOX, o serie de dezbateri cu tema “Relationarea Punctelor Nationale Focale cu mass-media”. Evenimentul a debutat miercuri, 27 februarie 2008, la sediul A.N.A., printr-un util schimb de experienta între reprezentanti ai EMCDDA, jurnalisti din diferite tari europene si reprezentanti ai presei din România, a precizat în cadrul unui comunicat de presa, Angelica Cîmpan, coordonatorul Centrului Judetean de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava.  

Presedintele Agentiei, chestor sef prof. univ. dr. Pavel ABRAHAM, a rostit un cuvânt de deschidere, aratând importanta organizarii în România a unei Academii REITOX dedicata problemei relatiei cu mass-media. La rândul sau, Xavier Poos, asistent de proiect reteaua REITOX, EMCDDA, a rostit si domnia sa un cuvânt de deschidere, în care a apreciat interesul Agentiei Nationale Antidrog pentru a organiza si gazdui un asemenea eveniment. În continuare, Kathryn Robertson, Manager al Departamentului de Relatii cu mass-media si marketing, EMCDDA a prezentat scopul si obiectivele reuniunii si a oferit informatii despre serviciile oferite si publicatiile elaborate de EMCDDA.  

Agenda întâlnirii a mai cuprins urmatoarele prezentari: „Reflectarea problematicii drogurilor si a politicilor antidrog în media” (evolutia de-a lungul ultimilor 10 ani, notiuni, perceptii, situatia la nivel european) – Daniel Deckers, Frankfurt Algemaine Zeitung,  Germania;  „Instrumente utile ce pot fi utilizate de jurnalisti pentru informarea completa asupra problematicii drogurilor (pagini web, rapoarte, calendarul publicarii rapoartelor oficiale). Interpretarea materialelor cu continut stiintific, greseli frecvente etc.” – Alain Lallemand, Le Soir, Belgia; „Relatia ANA cu media (informatiile oferite jurnalistilor, reflectarea situatiei consumului si traficului de droguri din România în contextul european)” – Petre Craciun, Director adjunct Directia de Relatii Internationale si Afaceri Europene, ANA,  Lucian Suditu, medic specialist epidemiolog, Directia Observatorul Român de Droguri si Toxicomanii, ANA) si „Relatia cu media a Punctului national focal pe droguri din Franta (dificultati întâmpinate în prezentarea comprehensiva a fenomenului drogurilor)”, Julie-Emilie Ades, Observatorul Francez pentru Droguri si Toxicomanii.  

Dezbaterile pe tema colaborarii cu mass-media vor continua în zilele de 28-29 februarie, cu participarea unor experti din 18 tari europene.


Intră acum și în grupul de