Institutiile aflate in “dezastru portocaliu”, inregistreaza o crestere a indicatorilor de performanta

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a dat joi, o replica presedintelui PSD Suceava, Gavril Mîrza, dupa ce acesta a afirmat ca sefii PDL ai institutiilor deconcentrate sucevene nu asculta de comanda guvernamentala, ci de comanda PDL, totul fiind un „dezastru portocaliu”, spunând ca aceste institutii „înregistreaza o crestere a indicatorilor de performanta”.

Prefectul Onofrei solicita tuturor actorilor implicati în campania electorala sa evite sa atraga Institutia Prefectului în aceasta competitie si a precizat ca Institutia Prefecturii are atributii doar în organizarea, din punct de vedere tehnic si logistic, alegerilor, sens în care este deschis la orice sugestie sau propunere care ar asigura desfasurarea acestora în mod legal si transparent.

Orest Onofrei spune ca nu întelege rostul atacurilor directe sau indirecte la adresa sa, în special în calitatea pe care o are de reprezentant al Guvernului în teritoriu, precizând ca reprosul lui Gavril Mîrza la adresa activitatii unor servicii deconcentrate este un repos implicit la adresa activitatii prefectului si a Guvernului în acelasi timp.

Acesta a mentionat ca în acest context se simte solidar cu prim-ministrul României si a mai aratat ca, daca exista nemultumiri, acestea ar trebui adresate în primul rând prefectului judetului, punctual si nominal.

Orest Onofrei a precizat ca la sedinta Colegiului Prefectural de marti a prezentat o sinteza a activitatii, pentru anul 2007, a serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte autoritati ale administratiei centrale reprezentate în teritoriu, din care a rezultat faptul ca se înregistreaza o crestere a indicatorilor de performanta în cazul institutiilor la care a facut referire, comparativ cu anii precedenti.  
 

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat miercuri, ca în toate domeniile unde sefii institutiilor sunt PDL se înregistreaza situatii „dezastruoase”. Un prim exemplu dat a fost situatia din sanatate. Gavril Mîrza spune ca s-a ajuns ca bolnavii sa fie tratati în Spitalul Judetean de Urgenta în raport de stocurile de medicamente si nu de diagnostic sau boala. Acesta a spus ca toate conducerile din sistemul sanitar sucevean, respectiv Spitalul Judetean, ASP, CAS, sunt numite interimar, iar, pe de alta parte presedintele Colegiului Medicilor Suceava, Cristian Irimie, vicepresedinte PDL Suceava, face declaratii politice, ceea ce este o „bascalie”.

Un alt exemplu dat de Gavril Mîrza se refera la domeniul sanitar veterinar. Presedintele PSD Suceava spune ca, din cauza ca nu s-au luat masurile sanitar-veterinare potrivite, judetul Suceava e aproape în totalitate în carantina veterinara din cauza rabiei, iar directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, în loc sa se ocupe de aceasta problema, preseaza candidati ai PSD sa treaca la PDL. „Directorul DSVSA ameninta pe candidatul PSD din orasul Brosteni, care este medic veterinar, ca nu-si va mai gasi loc de munca si a stat pe capul primarului PSD din orasul Vicovu de Sus, amendându-l saptamâna de saptamâna ca sa-l faca membru PDL”, a afirmat Gavril Mîrza.

Un alt sector în care situatia este asemanatoare este cea a învatamântului, mentioneaza liderul social-democratilor suceveni, precizând ca cei 460 de directori de scoli sunt membri PDL. Acesta a declarat ca la nivelul învatamântului nu se face nimic si continua sa fie înregistrate cazuri de violenta în scoli, si a acuzat si lipsa managementului educational si slaba activitate de coordonare.

Referindu-se la silvicultura, Gavril Mîrza a spus ca în judet se fac defrisari masive de padure fara nici un control, cu stirea celor care conduc ITRSV si Directia Silvica. Presedintele PSD Suceava a adaugat ca „se prefera sa se dea muntii goi” viitorilor proprietari, cum ar fi Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Liderul social-democratilor suceveni, declara ca sefii DSVSA, Directiei Silvice, ITRSV, ISJ, DADR, APIA, DGFP si celor din structurile de sanatate sunt membri PDL, iar aceste institutii nu asculta de comanda guvernamentala, ci de partid, de aceea solicita Guvernului si premierului sa analizeze situatia din judet, pentru ca s-a ajuns la „un dezastru portocaliu”.

Gavril Mîrza a concluzionat spunând ca guvernul trebuie, ori sa îi puna la treaba în interesul cetatenilor, ori sa-i schimbe.

loading...