Aproape 15 500 de pachete de ţigări ascunse într-un spaţiu special amenajat al unui microbuz, depistate de poliţiştii de frontieră de la SPF Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Aproape 15 500 de pachete de ţigări, ce erau ascunse într-un spaţiu special amenajat al unui microbuz, au fost depistate de poliţiştii de frontieră de la SPF Vicovu de Sus, iar şoferul autovehiculului a fost reţinut pentru 24 de ore fiind cercetat pentru contrabandă în formă agravantă.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisarul şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, au oprit, luni, în trafic, un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Dolj, care circula pe raza localităţii Vicovu de Sus.

“În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au observat în interiorul autovehiculului, un spaţiu special amenajat, prin dublarea peretelui despărţitor dintre compartimentul destinat pasagerilor şi cel de marfă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii microbuzului împreună cu şoferul la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor”, precizează sursa citată.

tigari-microbuz-3

Poliţiştii de frontieră au descoperit în microbuz 15 480 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ce erau ascunse în spaţiul special amenajat prin construirea unui perete fals.  tigari-microbuz-2

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 154.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării,  iar microbuzul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

Totodată, şoferul microbuzului a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă, fiind dus la Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava, urmând ca, în cursul zilei de marţi, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi să dispună în cauză.

Alte 27 780 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni şi maramureşeni la frontiera verde şi pe comunicaţii

În comunicatul de presă se menţionează că în cadrul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, respectiv Serviciului Teritorial PF Maramureş au descoperit şi confiscat, la frontiera verde şi pe comunicaţii, cantitatea de 27.780 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 290.000 lei.

tigari-colete-2

“În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se mai arată în comunicatul de presă.

tigari-colete-3


Intră acum și în grupul de