Și-a plimbat prietenii cu o mașină furată. Un adolescent din Rădăuți a fost blocat de polițiști după o urmărire în trafic


Intră acum și în grupul de

Mai multe echipaje de poliţie au intervenit la timp, cu operativitate şi au reuşit blocarea în trafic a unui vehicul furat condus de un adolescent în vârstă de 15 ani, înainte de a se produce un eveniment cu urmări grave.

Potrivit Poliției Județene Suceava, o femeie de 63 ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat luni seara, în jurul orei 21.00, că i-a fost furat autoturismul pe care îl parcase pe strada Aron Pumnul, în dreptul unui imobil din localitate.

Proprietara a spus că a parcat mașina în jurul orei 19.00, autoturismul și a încuiat portierele din față ale mașinii, dar ușa laterală a autovehiculului a rămas în poziție închisă dar neîncuiată din cauza unei defecțiuni, iar cheia de contact a a lăsat-o într-un compartiment în bordul mașinii.

Femeia a revenit în jurul orei 20.55 în locul unde a parcat mașina și a constatat că i-a fost furat.

În acest caz mai multe echipaje de poliţie au efectuat filtre în trafic, iar o patrulă de la Secția 3 de Poliție Rurală Marginea a observat autoturismul pe o stradă și a trecut la urmărirea acestuia, folosindu-se sistemul acustic și luminos. Autoturismul urmărit nu a oprit la semnalele polițiștilor continuându-și deplasarea către municipiul Rădăuți, iar pe raza municipiului Rădăuți,  autoturismul a fost blocat.

Ancheta polițiștilor a stabilit că luni seara, în jurul orei 18,30, în zona unui  magazin din Rădăuți s-au adunat mai mulți tineri printre care și un tânăr de 15 ani, ce a fost identificat la volanul autoturismului furat.

politie (1) urmarire

În jurul orei 19,30, tânărul a plecat din acel loc și a revenit în jurul orei 20,00 la volanul autoturismului  şi le-a propus celorlalți să meargă cu el într-o plimbare cu mașina.

Ulterior la volanul vehiculului a urcat şi un tânăr de 16 ani.

Polițiștii au reușit identificarea tuturor tinerilor care au fost pasageri în autoturismul furat, iar autovehiculul, în valoare de circa 5.000 euro, a fost ridicat de la fața locului și indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor

În urma consultărilor cu procurorii s-a stabilit ca cei doi adolescenți care au condus autoturismul să fie cercetați în stare de libertate pentru furt calificat și conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, pentru cel de 15 ani și respectiv complicitate la furt calificat și conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, pentru cel de 16 ani, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de