Poliția Suceava avertizează tinerii: Traversatul străzii ascultând muzică în căști și accesând telefonul mobil reprezintă un risc alături de căutarea de pokemoni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au prezentat, marți, în zeci de școli din județ pericolele la care se expun tinerii care circulă pe marginea străzii, sau traversează strada distrași de folosirea telefonului și ascultatul muzicii la căști.

asculta-muzica-in-casti

Potrivit Poliției Județene Suceava, programul de prevenție derulat împreună cu Inspectoratul Școlar, a continuat marți în zeci de unităţi şcolare cu o temă inedită – Distragerea atenţiei la traversarea străzii datorată utilizării tabletelor, telefoanelor mobile sau căştilor pentru muzică.

Anual, zeci de accidente rutiere se produc datorită faptului că şoferii nu utilizează dispozitivele hands-free, se apleacă după telefoanele mobile şi nu manifestă destulă atenţie la trafic.

Îngrijorător este însă şi faptul că mulţi tineri traversează strada sau se deplasează pe acostament în calitate de pietoni purtând căşti pentru a asculta muzică, îndreptându-şi concentrarea pentru a socializa pe reţelele on line, accesând internetul de pe telefoane mobile, sau pur şi simplu vorbind la telefon, fără a fi atenţi la traficul rutier.activitati-1

Polițiștii arată că situațiile de risc sunt și cele în care tinerii caută „pokemoni” aproape hipnotizaţi de jocul on-line.

Toate aceste situaţii, dar şi riscurile la care se expun tinerii au constituit subiectuul de dezbatere la peste o sută de întâlniri realizate de poliţişti cu elevii în cursul acestei zile.

Peste 2500 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani au participat la aceste acţiuni şi au realizat riscurile la care se expun.

În cadrul acțiunii au fost vizionate filme educative şi materiale power-point şi au fost organizate activităţi intercative cu copiii, tocami pentru adobândi cunoştinţele necesare într-o atmosferă relaxată.

Peste o sută de poliţişti au participat la acţiunile de informare, iar până în prezent, în cele două zile ale campaniei peste 4000 de elevi din ciclul preşcolar, primar, gimanzial şi liceal au beneficiat de acţiunile de informare. Pentru noi poliţiştii, bilanţul este însă încununat de realitatea îmbucurătoare din teren – nici un accident rutier în care să fie implicaţi copii la nivelul întregului judeţ!

activitati-3

„Educaţia pentru viaţă contează!” este cel mai amplu program de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor iniţiat la nivelul IPJ Suceava.

După ,,Săptămâna Educaţiei Rutiere”, din perioada 07 – 11.11.2016, programul va planifica alte săptămâni tematice, fiind vizată şi pregătirea elevilor pentru vacanţa de iarnă şi riscurile rutiere implicite, dar şi sensibilizarea şi responsabilizarea adulţilor cu privire la problematica rutieră.


Intră acum și în grupul de