Sens unic și 90 de locuri de parcare trastate pe pietonalul din zona Palatului Administativ din Suceava


Intră acum și în grupul de

Autoritățile locale sucevene au introdus noi regului de circulație în zona pietonalului din apropierea Palatului Administrativ din municipiul reședință de județ, acestea intrând în vigoare de marți dimineața.parcare

Astfel, pe tronsonul recent modernizat și care poate fi folosit și ca pietonal în apropierea Palatului Administrativ a fost instituit sens unic, iar zona a fost marcată corespunzător.

Totodată, pe același pietonal au fost trasate și 90 de locuri de parcare.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a menționat că respectiva investiție poate să fie folosită atât ca pietonal, când este nevoie, dar și drept cale de acces pentru atovehicule.

El a spus că s-a instituit sens unic pentru a se fluidiza traficul rutier în respectiva zonă, iar o perioadă de timp vor fi polițiști locali care vor dirija circulația până când șoferii se vor obișnui cu sensul unic.

Zona respectivă a fost modernizată prin proiectul: „Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava prin reabilitare pietonal, străzi şi iluminat”, finanțat de Ministerul Dezvoltării prin PNDL.parcare-masini

Prin proiect s-au instalat la intrarea în perimetrul unde s-a montat granit bolarzi automaţi care să fie folosiţi pentru intrarea ocazională a unor autovehicule în zona respectivă.

Municipalitatea a decis ca pietonalul să fie folosit doar în perioade când în zonă se desfășoară diverse evenimente, iar în rest să fie folosit ca drum pentru a nu se bloca traficul rutier în zona centrală.(N.B.)

parcare-centru


Intră acum și în grupul de