A lovit un elev cu masina, a discutat cu el si apoi a plecat mai departe


Intră acum și în grupul de

Dupa ce a lovit un elev cu autoturismul, o soferita a plecat de la locul accidentului dupa o mica discutie cu acesta. Potrivit IPJ Suceava, joi, ora 17.30, pe D.N. 2,  în interiorul localitatii Granicesti, F. SILVIA, de 30 ani, cu domiciliul în comuna Calafindesti, posesor al permisului de conducere categoria „B” din anul 2005, în timp ce conducea autoturismul marca „Ford Fiesta”,  l-a accidentat pe minorul P. VALENTIN, de 9 ani, localnic, elev, pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis si fara sa se asigure.  

Dupa producerea accidentului, conducatoarea auto a oprit, a discutat cu minorul, dupa care si-a continuat deplasarea fara încuviintarea organelor de politie, în acest sens fiind întocmita lucrare penala.

În cauza, se efectueaza cercetari pentru stabilirea împrejurarilor comiterii accidentului si a vinovatiei partilor implicate în accident.

Potrivit avocatului Sergiu Nichitean, simpla discutie nu este de ajuns, conducatoarea autoturismului riscând dosar penal pentru parasirea locului accidentului, conform art.77 alin(1) din OUG.195/2002. „Chiar daca a absolvit de  aproximativ 3 ani scoala de soferi, conducatoarea Ford-ului a uitat de sarcinile care se impun în cazul accidentului riscând o pedeapsa cu închisoare de la 2 la 7 ani, conform art.89 alin.1.din OUG.195/2002”, a precizat avocatul Sergiu Nichitean.


Intră acum și în grupul de