Avertizare COD GALBEN pentru acest week-end


Intră acum și în grupul de

ADMINISTRATIA NATIONALA DE METEOROLOGIE – Serviciul Regional de Prognoza a Vremii – Bacau, a transmis catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava o ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN pentru acest sfârsit de saptamâna. Astfel, în intervalul 01. 03. 2008 orele 14.00 – 02.03.2008 orele 22.00, în judetul Suceava vor cadea precipitatii la început mixte, apoi ninsoare. Vântul va sufla tare, depasind 100km/h viscolind ninsoarea. Local, cantitatile de apa vor fi însemnate, depasind pe arii restrânse 30 … 35 l/m2.

Urmare a acestei atentionari, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava a întreprins urmatoarele masuri: monitorizarea, cu toata atentia, a evolutiei zilnice, cu asigurarea conditiilor necesare pentru a se actiona preventiv si pentru a putea alerta populatia în timp util, în situatia activarii unor factori de risc care pot genera situatii de urgenta; avertizarea populatiei privind producerea ninsorii si a viscolului în zona de responsabilitate; repartizarea de sarcini de prevenire si protectie pe toti membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta; verificarea mijloacelor de deszapezire si, la nevoie, punerea lor în functiune pentru deblocarea drumurilor si cailor de acces; asigurarea conditiilor pentru accesul ambulantelor, autospecialelor P.S.I. si a altor mijloace de interventie în situatii de urgenta; monitorizarea permanenta a persoanelor cu vârsta înaintata si a persoanelor care locuiesc izolat; folosirea, la nevoie, a sistemelor de avertizare existente la nivelul unitatii administrativ-teritoriale; verificarea stocurilor de materiale si a mijloacelor de interventie în caz de situatii de urgenta; identificarea spatiilor de cazare a eventualelor persoanelor ramase blocate în trafic si asigurarea conditiilor de trai; identificarea mijloacelor auto de tractat si interventia operativa pentru deblocarea cailor de acces, în situatia înzapezirii unor autovehicule, concomitent cu masurile de prim-ajutor pentru persoanele ramase blocate în trafic  (ceai cald , îmbracaminte groasa etc.); se dispune instituirea serviciului de permanenta la primarie 24 de ore, începând cu data de 01.03.2008 orele 14.00, pâna la normalizarea situatiei meteorologice .

Orice situatie deosebita generata de fenomenele meteorologice pe teritoriul judetului va fi anuntata la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Suceava la telefoanele: 524426 sau 214523 si fax: 524432 sau 212723 sau prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112.


Intră acum și în grupul de