Deputatul PD-L, Aurel Olarean, vrea fotoliul de primar din Radauti, iar seful ISJ ravneste la cel de viceprimar


Intră acum și în grupul de

La finele saptamânii trecute a fost lansat oficial, în cursa electorala pentru alegerile locale din acest an în municipiul Radauti, candidatul la fotoliul de primar din partea PD-L, deputatul Aurel Olarean. Lansarea a fost una aparte, în sensul ca întreaga echipa ce vrea sa câstige Primaria si Consiliul Local a fost prezentata radautenilor, ce au umplut în numar mare sala Casei de Cultura din localitate. Lansarea a avut ca nota generala entuziasmul celor prezenti si un spirit de echipa „iesit din comun”. „Ostilitatile” au avut loc în prezenta presedintelui organizatiei judetene a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, a prim-vicepresedintilor Radu Ursu si Dumitru Pardau, a secretarului general si secretarului general adjunct Marius Vatavu si, respectiv Ioan Balan, a vicepresedintilor Romica Andreica, Eugen Uricec si Vasile Andriciuc. Un oaspete special, care l-a încurajat în demersul sau pe Olarean a fost edilul-sef al municipiului resedinta de judet, Ion Lungu.  

Întreaga actiune de la Radauti s-a desfasurat sub sloganul „E Vremea Schimbarii” si a decurs dupa un scenariu bine pus la punct. Senatorul Gheorghe Flutur, deputatii Dumitru Pardau si Romica Andreica, prim vicepresedintele PD-L Radauti, Petru Carcalete si vicepresedintele Simion Sticlet, prim-vicepresedintele Organizatiei Locale de Tineret, Adrian Puiu, au transmis mesaje de încurajare  celor prezenti, în care îndemnau la munca si la combativitate în lupta ce va urma.  PD-L Radauti este decisa sa câstige în acest an tot ce se poate la nivel local si sa confere suficiente voturi pentru dobândirea si a majoritatii la nivelul CJ Suceava.

O latura mai putin cunoscuta a deputatului Aurel Olarean a fost pusa în evidenta de preotul Anghel, care a adus în prim planul discursului tinut la tribuna, vocatia de ctitor a candidatului. „Domnul Aurel Olarean mi-a spus într-o zi asa: Dumnezeu m-a ajutat foarte mult, nesperat de mult. Nu am crezut asta decât atunci când am tras o linie si am vazut cât de mult Dumnezeu i-a daruit. Mi-a spus asa: am sa multumesc lui Dumnezeu facând o biserica Radauti-ului si am sa vreau ca ea sa poarte ca hram pe Cuvioasa Parascheva de la Iasi în amintirea mamei mele”, a spus preotul Anghel.  

„E vremea schimbarii. E vremea schimbarii pentru Radauti, e vremea schimbarii pentru Suceava si e vremea schimbarii pentru România”. În acest fel si-a început discursul Olarean. El a precizat ca municipiul Radauti are nevoie de „un ritm nou”, pentru ca actuala administratie locala „si-a epuizat prospetimea”. „Mai mult, a devenit neglijenta fata de problemele radautenilor, a devenit închistata, nu reuseste sa se adapteze la nou. Avem o administratie locala obosita, fara proiecte noi. Pe lânga toate acestea, tot mai multe voci vorbesc de coruptia care a crescut în Primarie, o coruptie de care primarul în functie nu stie sau se face ca nu stie”, a spus Olarean. El a promis ca va face sosea de centura, locuri de joaca, de parcare, locuri de munca, va asfalta strazile si va extinde aductiunea de apa în toate zonele. „Pentru aceste lucruri, dar si pentru celelalte nevoi ale orasului ma voi bate cu pasiune”, a subliniat candidatul PD-L. Olarean l-a asigurat pe Flutur ca „va face toate eforturile” pentru a scoate un scor bun la votul pentru Consiliul Judetean, astfel încât PD-L sa obtina presedintia si un numar cât mai mare de consilieri judeteni. De altfel, acesta este unul din cele patru obiective ale PD-L Radauti alaturi de câstigarea functiilor de primar si viceprimar si a majoritatii în Consiliul Local.  

„Mai sunt 85 de zile si trebuie sa stim si un lucru. Natura, la 1 martie, spune ca trebuie întâi sa apara muguri si dupa acea frunze. Va îndemn sa turati motoarele si mugurele care o sa apara sa-l cheme Aurel Olarean. Putem dovedi, chiar daca alegerile sunt primavara, ca întâi sunt mugurii si dupa aceea frunzele”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de