Populatia din zona afectata de inundatii, vaccinata antitetanos


Intră acum și în grupul de

Autoritatea de Sanatate Publica Suceava s-a aflat zilele acestea în zona afectata de inundatii, un numar de 16 persoane fiind vaccinate antitetanos. Potrivit ASP Suceava, ploile torentiale cazute în teritoriul Vatra Dornei, revarsarile consecutive ale râului Bistrita si blocajele de gheturi au afectat satul Ortoaia din Dorna Arini. Statistica ASP arata ca au fost afectate 32 gospodarii, din care 3 case, 20 anexe, 32 latrine, 30 persoane fiind evacuate si adapostite la rude sau vecini. Seful ASP Suceava, Odette Nicolae a mentionat ca 74 persoane se afla în supraveghere epidemiologica, din care 8 copii.

 

Echipa de interventie a ASP Suceava –centrul teritorial de sanatate publica Vatra Dornei, mobilizata în teritoriul afectat de inundatii, s-a aflat în teren duminica dimineata în vederea evaluarii efectelor inundatiilor din punct de vedere al riscului pentru sanatatea publica si a instituirii primelor masuri preventive.

„Pentru prevenirea aparitiei îmbolnavirilor în rândul populatiei din teritoriul afectat de inundatii, ASP Suceava a desfasurat si va desfasura, în continuare, actiuni de supraveghere epidemiologica a populatiei; raportare imediata a unor boli precum – boli diareice nespecifice, holera, febra tifoida, tetanos, hepatita acuta virala de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogena – tuberculoza, rujeola, rubeola, oreion, varicela, dar pâna în prezent nu s-au înregistrat evenimente epidemiologice deosebite. Alte masuri sunt asigurarea asistentei medicale în zonele afectate, de catre medicii de familie; informarea populatiei, prin discutii purtate cu aceasta si prin distribuire de afise, cu privire la masurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnavirilor – pastrarea igienei individuale si a conditiilor igienice de preparare, depozitare si consum a alimentelor, evitarea automedicatiei în situatia aparitiei unor simptome de boala diareica sau alte boli, prezentarea imediata pentru consult la medicul de familie”, mentioneaza Odette Nicolae, care mai adauga faptul ca sursa de apa în zona afectata este reprezentata de izvoare captate.


Intră acum și în grupul de