Morgile din judet arata ca „lagarele de concentrare din cel de-al doilea razboi mondial”


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a transmis luni, o adresa primariilor de orase si municipii pe raza carora functioneaza unitati spitalicesti, cu rugamintea de a se implica în rezolvarea situatiei dezastruoase în care se afla cea mai mare parte a morgilor, „ca o dovada de compasiune si pretuire pentru cei trecuti în nefiinta, în spiritul traditiei noastre crestine”.

Orest Onofrei a declarat, într-o conferinta de presa, ca în aceste spatii nu sunt asigurate nici macar conditiile minime obligatorii pentru activitatea de medicina legala si a cerut primariilor sa reabiliteze aceste morgi.

Prefectul de Suceava a aratat ca în orasele în care morga functioneaza în alta cladire decât cea a spitalului, conditiile pot fi asemuite cu cele din lagarele de concentrare din cel de-al doilea razboi mondial, si a apreciat drept „o dovada de cinism” depozitarea corpului neînsufletit al unei persoane într-un spatiu „în care conditiile sunt inumane si dezonorante pentru cel trecut în nefiinta”.  

Orest Onofrei nu întelege motivul pentru care primarii si Consiliile locale nu reusesc sau nu doresc sa aloce resurse pentru reabilitarea acestor spatii, deoarece, în cele mai multe cazuri nu sunt necesare sume mari de bani. Prefectul Sucevei mai este de parere ca preocuparea alesilor locali ar trebui sa fie îndreptata atât catre cei care pot, cât si catre cei care nu mai pot sa-i realeaga pentru un nou mandat. 


Intră acum și în grupul de