Fotbal, Liga I : Rapid invinge si revine in lupta pentru titlu


Intră acum și în grupul de

Otelul Galati  – Rapid Bucuresti 0 – 1

Otelul lui Petre Grigoras si-a dorit mult sa se revanseze dupa rusinosul 0 – 7 din 2007. Partida disputata ieri dupa amiaza la Galati a fost una spectaculoasa, desi s-a marcat un singur gol.

Giulestenii s-au impus cu scorul de 1-0, multumita unui gol înscris de camerunezul Pierre Boya cu un sfert de ora înainte de final, la capatul unei partide dominate la capitolul ocazii de formatia otelara. Echipa lui Petre Grigoras a terminat în genunchi meciul, Sergiu Brujan si Gabriel Paraschiv fiind eliminati pentru cumul de cartonase în ultimele zece minute.

Universitatea Craiova – Pandurii Tg. Jiu 1 – 0

Universitatea Craiova a transat la limita, scor 1-0, duelul suta la suta oltenesc cu Pandurii Târgu Jiu, la capatul unui meci mai mult decât mediocru, care a semanat mare parte din timp cu o disputa de esalon inferior. Unicul gol al întâlnirii de pe stadionul “Extensiv” a fost marcat de Florin Costea în minutul 76.

Universitatea Craiova si Pandurii, reprezentantele Olteniei pe prima scena fotbalistica, au oferit un “spectacol” palid, presarat cu o multitudine de erori “nefortate” si stângacii impardonabile pentru nivelul unor jucatori profesionisti.

Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consemnat în ultimul minut de joc, când Mircea Bornescu a pierdut copilareste un balon în propria suprafata de pedeapsa, lasându-l pe Vasilache singur cu poarta goala. Fostul echipier al Rapidului a luftat, trimitând peste poarta complet goala.

Singura faza de poarta a Universitatii s-a consumat în minutul 62, când Costea, liber în centrul careului, a reluat mult peste poarta, dupa o faza bine jucata de Woobay în partea dreapta.

Juvetii au gasit în cele din urma drumul spre gol, golgheterul Florin Costea marcând în minutul 76 cu un sut din opt metri.

Au evoluat formatiile:

Universitatea Craiova: Bornescu – Barboianu, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepelita, Ionescu (Lutu, 46), Dilevski, Fl. Costea (M. Costea, 85) – Baird, Tanasa (Wobay , 46). Antrenor: Nicolo Napoli.

Pandurii Targu Jiu: Mingote – Popete (Grecu, 37), Rusu, Cardoso, Anilton – Vasilache, Orac, Fl. Stânga, Djapka – I. Iordache (Carvalho, 55), Arrieta (Al. Piturca, 66). Antrenor: Joaquim Teixeira.

Gloria Buzau – Politehnica Iasi 1 – 1

Gloria Buzau si Politehnica Iasi, doua vecine de clasament, au terminat la egalitate meciul contând pentru etapa a XXI-a din Liga I, scor 1-1. Cele doua goluri au fost marcate în primul sfert de ora al partidei, gazdele deschizând scorul prin ex-stelistul Litu (6), iar Sfârlea (12) a transformat în gol o lovitura libera de la 30 de metri.

Gloria Buzau: Minca – Ninu, Tudose, Jozici, Filip – Paleacu, Gheorghita (Cl. Ionescu, 47), Vlaicu (Bicfalvi, 76), Eze – Litu (Suleap, 65), Simion. Antrenor: Stefan Stoica.

Poli Iasi: Branet – Homei, R.Ciobanu, Cr.Munteanu, Pecnik – Ad.Cristea, Bersnjak, Milea, Naidin (Paruolo, 51), Sfârlea  – Bâlba. Antrenor: Ionut Popa.


Intră acum și în grupul de