Fotbal : Dinamo invinge la Mioveni si recupereaza puncte in clasament


Intră acum și în grupul de

Dacia Mioveni  – Dinamo Bucuresti 1 – 2

La trei zile dupa ce a fost eliminata din Cupa României de Dacia Mioveni, Dinamo Bucuresti si-a luat revansa în fata pitestenilor, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a a Ligii I. Dinamo s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Mioveni si a urcat pe pozitia a patra în clasament, la egalitate de puncte cu Poli Timisoara si Steaua Bucuresti, dar cu un meci în plus disputat.  
Cu argentinianul Osvaldo Miranda la debut în primul 11, echipa lui Talnar a avut de suferit în prima repriza si nu a reusit sa ameninte serios poarta lui Stanca. Totusi, la 11 minute de la reluare, Zicu a primit o pasa de la Cristea si a trimis cu latul în poarta goala, marcând pentru prima data dupa accidentarea care l-a tinut departe de gazon aproximativ sase luni.

Golul doi al dinamovistilor a venit în minutul 83, când Florin Bratu a adus linistea în tabara alb-rosie cu un sut de la marginea careului de 16 metri, în urma unui contraatac. Gazdele au reusit si ele sa marcheze golul de onoare, în primul minut de prelungire, prin Ionut Savu, însa înfrângerea era deja pecetluita, precum si viitorul lui Sorin Cârtu la Mioveni.

Dupa meci, Sorin Cârtu a demisionat. „Nu mai pot suporta starea de mediocritate a jucatorilor. Nu este posibil sa ratezi în asa maniera situatii cum a avut Bratu. Daca ma dau la o parte, poate cu un alt antrenor echipa va avea alte rezultate”, a declarat Sorin Cârtu, anuntând astfel o posibila demisie. „Nu suntem o echipa care sa joace sub presiune. Simt ca sunt jucatori care nu cred ca se poate îndeplini obiectivul si se gândesc deja sa plece la alte echipe. Nu mai continui”, a mai spus Cârtu.

De partea cealalta, antrenorul echipei Dinamo, Cornel Talnar, a declarat ca primirea golurilor din faze fixe reprezinta un blestem pentru formatia sa. „S-a jucat pe contre, iar cele doua goluri ale noastre au facut diferenta în acest meci. Sunt multumit de victorie, dar regret ca am luat din nou gol dintr-o faza fixa. Pentru noi, fazele fixe au ajuns un blestem”, a declarat Talnar.  
Au evoluat echipele:

Dacia Mioveni: Stanca – Scarlatache, Olteanu, Daouda, Vladu – Ghindeanu, Balauru (A. Neagoe, 74), Frasineanu, R. Neagoe – C. Bratu (Chiacu, 51), Chihaia (I. Savu, 57). Antrenor: Sorin Cârtu

Dinamo: Lobont – Galliquio (L. Goian, 76), Moti, Izvoranu, Pulhac – Torje (Zicu, 46), Ropotan, C. Munteanu, Ad. Cristea – Miranda (Danciulescu, 60), F. Bratu. Antrenor: Cornel Talnar

 
“U” Cluj – UTA Arad 2 – 2

Prin natura pozitiei în clasament a celor doua combatante. Universitatea Cluj si UTA s-au întâlnit într-un derby pentru evitarea retrogradarii, însa niciuna dintre cele doua echipe nu a reusit sa loveasca decisiv.

Totusi, echipa lui Marin Barbu a reusit sa smulga un punct pe terenul clujenilor, dupa ce a fost condusa în doua rânduri si a evoluat cu un jucator mai putin în ultimele cinci minute ale partidei, în urma eliminarii lui Todea. Cele doua formatii au încheiat la egalitate meciul, scor 2-2, iar elevii lui Alpar Meszaros au toate sansele sa fie nemultumiti, pentru ca nu au reusit sa obtina un nou rezultat bun, dupa ce etapa trecuta au câstigat în Giulesti.

Jovenovici a deschis scorul în minutul 11 al meciului, când a înscris cu capul, dupa o lovitura libera de la peste 25 de metri. Douazeci si cinci de minute mai târziu, însa, Baltoi avea sa egaleze. Atacantul aradean a profitat de marcajul slab al lui Sorin Radoi si a punctat dintr-o centrare excelenta venita de pe partea dreapta, stabilind totodata scorul la pauza .

Debutul mitanului secund l-a scos în fata pe Silvasan, care a marcat din apropierea portii în urma unui out de pe partea stânga si a unei gafe în lant a apararii aradene. Greseli aveau însa sa apara si în apararea gazdelor, iar fostul fotbalist al lui CFR Cluj, Amoreirinha, a restabilit egalitatea printr-un gol marcat din apropiere, în urma unui corner, dupa ce a scapat din marcaj, în minutul 61 al partidei.

“U” Cluj a scapat în urma acestui meci de ultima pozitie a Ligii I, însa Pandurii au un meci mai putin disputat, în timp ce UTA, la care au debutat fostii stelisti Dorel Zaharia si Daniel Oprita, se afla pe pozitia imediat superioara clujenilor, cu patru puncte în plus.

Au evoluat echipele:

Universitatea Cluj: Merlier – S. Radoi, Astorga, Bilica, M. Jovanovic (A. Savu, 77) – Silvasan (Cl. Raducanu, 72), Bundea (R. Sabo, 84), Tudaren, G. Coman – Goga, N. Jovanovic.

Antrenor: Alpar Meszaros

UTA: D. Tudor – I. Balan, A. Chita, Amoreirinha, Mihut – Todea, Marginean, Hidisan, Fl. Dan (Bumbac, 90) – Baltoi, Zaharia (Oprita, 71). Antrenor: Marin Barbu

Gloria Bistrita – FC Vaslui 0 – 0

Gloria Bistrita si FC Vaslui sunt doua dintre echipele bune ale Ligii I, care au impresionat în acest sezon si care, alaturi de Otelul Galati, încearca sa îsi faca loc spre pozitiile din clasament ce duc în Europa, în sezonul viitor.

Aflate în spatele granzilor din Bucuresti si a trei echipe puternice din provincie, CFR Cluj, Unirea Urziceni si Poli Timisoara , Gloria si  FC Vaslui au reusit sa se încurce în al doilea meci al etapei.

Cele doua formatii au remizat, scor 0-0, la Reghin, noua casa a bistritenilor pâna la finele sezonului, si cu greu mai poate spera FC Vaslui la un loc calificant în cupele europene.

Echipa patronata de Adrian Porumboiu are nevoie ca pâna la finele sezonului sa ajunga pe locul sase, însa calculele sunt mai complicate decât par, finala Cupei României si deznodamântul Ligii I urmând sa stabileasca daca acest loc al Ligii I va asigura prezenta în Cupa UEFA.

Suceveanul Dorian Andronic a fost folosit din nou titular de Dorinel Munteanu. Fundasul de 19 ani a facut pereche cu Buhus, în centrul defensivei vasluiene.

Au evoluat echipele:

Gloria: Tatarusanu – D. Matei, Frasinescu, D. Toma, Fl. Ganea – Achim, Ragipovic (Hadzibulic, 80), Coroian, Arhire (Târnaveanu, 70) – Tilinca, Negrean (Nalati, 62). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau

FC Vaslui: Haisan – Mardare, Buhus, Andronic, Balace – Apostol, Ljubinkovic, Gheorghiu (L. Ivan, 88), S. Frunza – N’Doye, M. Matei. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Ceahlaul Piatra Neamt – Farul Constanta  0 – 1

Dupa ce a cedat doua puncte pe teren propriu, etapa trecuta, Farul Constanta a obtinut o victorie mai mult decât importanta, chiar pe terenul unei contracandidate la retrogradare.  
„Rechinii” s-au impus cu scorul de 1-0 în meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt, singurul gol al partidei fiind reusit de Schiopu, care a transformat o lovitura de la 11 metri, în minutul sapte al partidei. Nemtenii au cerut si ei în trei rânduri penalty, dar centralul Martis i-a refuzat de fiecare data, si trupa lui Viorel Hizo s-a vazut astfel depasita în clasament de gruparea constanteana.  
Cea mai controversata faza a avut loc în minutul 30, dupa un corner, când fundasul constantean Barbu a lovit balonul cu mâna, dar Martis a lasat jocul sa continue. Presedintele de onoare al Ceahlaului, Gheorghe Stefan, l-a asteptat pe central la pauza, la gura tunelului care ducea spre vestiare, pentru a-i reprosa respectiva faza. Însa Martis nu s-a lasat intimidat si în mitanul secund le-a mai refuzat gazdelor doua lovituri de la 11 metri.  
Ceahlaul: Savu – I. Matei (Nohai, 77), Forminte, Pecha, Barna – Badescu, Croitoru, Omoduemuke (Rusmir, 75), Cristocea (M. Oprea, 59) – Cernoch, Doicaru. Antrenor: Viorel Hizo

Farul: Vlas – Bacila, Barbu, Schiopu, Maxim – Voiculet, Patrascu, Todoran (Gheara, 78), Gerlem – Chico (Mendy, 85), Nanu (Farmache, 46). Antrenor: Ion Marin.


Intră acum și în grupul de