Acasă Actualitate Chist ovarian gigant în greutate de 12 kilograme, extirpat de o echipă...

Chist ovarian gigant în greutate de 12 kilograme, extirpat de o echipă de chirurgi de la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Un chist ovarian gigant în greutate de 12 kilograme a fost extirpat, luni, unei paciente în vârstă de 39 de ani de către o echipă de chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, iar intervenţia chirurgicală, care a durat aproximativ o oră, s-a desfăşurat fără probleme.

octavian-diaconu
Octavian Diaconu

Medicul chirurg sucevean Octavian Diaconu a declarat, luni, pentru NewsBucovina că intervenţia chirurgicală s-a efectuat în cazul unei paciente în vârstă de 39 de ani, din Fălticeni, care suferă şi de alte afecţiuni asociate, respectiv insuficienţă renală cronică şi hepatită de tip C, de aceea a necesitat o pregătire preoperatorie suplimentară.

Diaconu a spus că pacienta avea abdomenul mărit, chistul gigant generând un fenomen de compresiune, tulburări de tranzit intestinal, dar şi senzaţia de sufocare.



El a explicat că intervenţia chirurgicală, care a fost efectuată împreună cu medicul Livia Petre şi cu medicul anestezist Violeta Ştefan, a decurs în condiţii bune, fără a fi necesară transfuzie sanguină, iar pacienta este internată post-operator în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul SJU Suceava.

“A fost o intervenţie chirurgicală dificilă întrucât nu ştiam la ce să ne aşteptăm şi exista şi un risc mare de sângerare, însă totul a decurs bine, fără a fi necesară o transfuzie de sânge”, a subliniat medicul sucevean.

Diaconu a precizat că, dacă nu apar complicaţii, femeia ar putea fi externată peste o săptămână.

Medicul chirurg sucevean a mai spus că, în cei aproximativ 25 de ani de carieră profesională, a mai operat 20 de chisturi ovariene gigant, însă ultimul chist extirpat a avut greutatea cea mai mare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version