Casă din Pătrăuți, cuprinsă de un incendiu cauzat de un scurtcircuit produs la un conductor electric defect


Intră acum și în grupul de

Un scurtcircuit produs la un conductor electric defect a declanșat marți dimineață un incendiu la o gospodărie situată pe strada Aurel Vlaicu din comuna suceveană Pătrăuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, pentru stingerea flăcărilor au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava cu trei autospeciale.

”La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul casei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga casă şi la anexele gospodăreşti”, a declarat Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 2:26, a fost lichidat la ora 5:40.

In incendiu au ars acoperişul locuinţei pe 150 de metri pătraţi, tâmplărie din lemn (5 uşi), tavanul din lemn al bucătăriei pe 10 metri pătraţi, bunuri depozitate în pod (o motopompă, scule electrice, materiale textile şi altele).

incendiu noaptea sucevita (4)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava- arhivă

Totodată, flăcările au degradat învelitoarea din tablă a acoperişului, planşeul holului, pereţii interiori, tâmplărie din PVC, 15 metri pătraţi din izolaţia exterioară a casei, aparatură electrocasnică şi obiecte de mobilier din bucătărie.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, arătând că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, şura şi garajul, cu bunurile aferente.

 


Intră acum și în grupul de