Flutur: Am cerut fonduri pentru primăriile blocate din cauza programului ”Utilități și mediu”


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur a convocat o sedinta extraordinara a Consiliului Județean Suceava avand ca puncte pe ordinea de zi completarea proiectului cu drumul Suceava-Iasi.

Flutur a anuntat ca va convoca la finele sedintei extraordinare si o sedinta de indata.

Sedinta extraordinara a CJ s-a incheiat in timp record, dupa 10 minute.

La ora 10.30 a inceput sedinta de indata a CJ.

Sedinta de indata s-a incheiat cu vot unanim.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa

LIVE TEXT:

”Am completat ultima HCJ in baza ultimilor notificari venite de la Autoritatea de Management. Programul operational debuteaza cu noi.

flutur-vallois-mariuta-wizz-20

11 primari au semnat finantarea aceasta si daca facem un inventar, drumul acesta Iasi- Suceava trece prin 11 UAT-uri si 17 localități.

Sunt patru tronsoane de drum judetean care se modernizeaza pe acest proiect.

E un proiect mare si se adreseaza la peste 75000 de locuitori. Suntem pregatiti si avem toate docuemntele gata si volumul de munca a fost enorm.

Sunt optimist si sper sa fie eligibil si primul proiect la finantare. Avem nevoie de astfel de investitii in infrastructura.

M-am intalnit cu ministrul Finantelor si am cerut bani pentru DGASPC. Va fi o rectificare pozitiva in perioada urmatoare.

Am cerut fonduri pentru primariile blocate din cauza programului ”Utilitati si mediu”. ANAF procedeaza la blocarea conturilor. Am cerut sume pentru cei care nu au bani.

Sunt garantii ca vor fi fonduri pentru PNDL. Sunt primarii cu lucrari in desfasurare, ca si Suceava si care mai au de platit pentru constructii. Va fi o rectificare si in directia asta catre primarii si judetul Suceava va fi beneficiar.

Am discutat cu presedintele Consiliului Concurentei pentru aprobarea unui imprumut pentru un terminal nou la aeroport. Am discutat de investitii prudente.

Vom propune un studiu de extindere a aeroportului. Vrem sa construim un terminal nou. Am fost si la Tarom sa discutam.

Solicitarea mea ramane ca in primavara sa ne gandim si la alte curse de zi pe aeroport. Ar fi o solicitare pe Suceava-Varna in sezonul de vara.

Am discutat la mediu cateva probleme. Lemnul de foc e prima. Mai ales ca exista azi solicitari si cotele de 15 % pentru foc ar trebui modificate la anul.

În ce privește Parcul Sipote avem toti pasii facuti. Am prezentat un memoriu pentru zonele de risc la inundatii. Urmatoarele investiti pe indiguiri sa fie clare.

Am cerut si preluarea de catre Guvern a creditului de 18 milioane de euro din Utilitati si mediu.”


Intră acum și în grupul de