Femeie lovită mortal de concubin la Soloneț. Agresorul a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii l-au trimis în judecată pe un bărbat din satul Soloneț, comuna Todirești, după ce în urma unei certe pe fondul consumului excesiv de alcool, acesta și-a lovit mortal concubina.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că Adrian Iliuță Crăciunescu a trăit din 2008 în concubinaj, în locuința sa din satul Soloneț, cu o femeie. Ambii nu aveau un loc de muncă stabil, iar singurele surse de venituri fiind munca cu caracter ocazional prestată de bărbat sau ajutorul social oferit de Primăria comunei Todirești.

Cei doi însă erau consumatori de cantități mari de băuturi alcoolice, iar pe acest fond, în repetate rânduri, surveneau între ei certuri și incidente violente, iar bărbatul o lovea deseori pe concubina sa.

violenta-domestica

În decursul timpului, deși rudele apropiate ale femeii precum și alte persoane din localitate au constatat că aceasta avea multiple echimoze și vânătăi, ea nega că ar fi fost agresată de bărbat și nici nu a sesizat Poliției agresiunile deși, față de fiica sa, recunoștea că vânătăile provin de la loviturile aplicate de Crăciunescu.

Ancheta a stabilit că în noaptea de 25 spre 26 august 2016 între cei doi concubini a avut loc un nou episod violent, după ce în ziua de 25 august 2016, încă de la orele amiezii, cei doi au început să consume cantități mari de băuturi alcoolice.

Ulterior, în jurul orelor 22:00, femeia a revenit la domiciliu cu o sticlă cu alcool dublu rafinat și au băut amândoi, iar în jurul orei 01:00 cei doi concubini au început din nou să se certe, iar Crăciunescu a lovit-o pe femeie cu palma peste față. Femeia a fost proiectată peste pat și  s-a lovit cu partea stângă a capului de un ornament sferic situat pe tăblia patului.

Ea s-a ridicat de pe pat, s-a așezat apoi pe podea și după circa 5-10 minute, i-a spus lui Crăciunescu că se simte rău, după care a murit.

Bărbatul a continuat să consume alcool, iar la ora 10:30, i-a spus unui cunoscut că femeia a murit.

Potrivit analizei toxicologice, Crăciunescu avea la ora 15:20 o alcoolemie de 3 gr ‰.

Examenul medico-legal a evidențiat că femeia a murit din cauza unui traumatism cranio-cerebral cu edem cerebral, hematom voluminos subdural stâng, ruptură poligon Willis instalat pe fondul unei intoxicaţii etilice acute, iar „leziunile cerebrale s-au putut produce fie prin lovirea extremităţii cefalice cu un mijloc contondent cu hiperextensia bruscă a capului urmată de cădere cu extremitatea cefalică pe o suprafaţă dură”.

Totodată, s-a stabilit că în momentul decesului, femeia victima se afla în stare de intoxicaţie etilică acută, alcoolemia înregistrând valoarea de 1,65 gr. ‰, iar alcooluria înregistrând valoarea de 2,75 gr. ‰.

Crăciunescu a fost trimis în judecată pentru violență în familie, iar cazul va fi judecat de Tribunalul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de