Salvati de pompieri dintre sloiuri de gheata si ape


Intră acum și în grupul de

Fenomenele meteorologice din ultimele zile au dat mari batai de cap autoritatilor, localnicilor din zona de munte a judetului, dar si pompierilor. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei împreuna cu Consiliul Local pentru Situatii de Urgenta Cosna, au intervenit duminica, în jurul prânzului, cu o autoapeciala, o barca pneumatica si un utilaj, pentru îndepartarea unui zapor de gheata, care a blocat curgerea apei pârâului Tesna, izolând gospodaria cetateanului M. Gheorghe, din localitatea Tesna, comuna Cosna.

La sosirea garzii de interventie, zaporul format a dus la inundarea drumului judetean DJ 172 D în trei portiuni si exista pericolul de inundare a locuintei.

Astfel, s-a trecut la îndepartarea sloiului de gheata format, cu accesoriile din dotare si cu utilajele sosite la fata locului.

Tot duminica, Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei împreuna cu Consiliul Local pentru Situatii de Urgenta Dorna Arini, au intervenit cu o autoapeciala si patru motopompe, pentru evacuarea apei adunate în curtea Vioricai M., din localitatea Ortoaia, comuna Dorna Arini, unde exista pericolul de inundare a casei de locuit.

Când pompierii au ajuns la fata locului, era inundata curtea pe o suprafata de cca. 300mp, datorita topirii zapezii si a scurgerii de pe versanti. S-a trecut la evacuarea apei cu cele patru motopompe si redirectionarea scurgerii acesteia.

Pompierii din Falticeni au salvat duminica dupa-amiaza, un tânar din localitatea Cornul Luncii, ramas izolat pe o fâsie de pamânt, dupa ce râul Moldova s-a umflat din cauza cresterii debitului în urma precipitatiilor si a topirii zapezii si a ghetii. Potrivit ISU Suceava, Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autoapeciala si o barca pneumatica, pentru salvarea lui S. Petru, în vârsta de 19 ani, care a ramas izolat pe o fâsie de pamânt în albia râului Moldova, în timp ce încerca sa traverseze râul.

S-a trecut la salvarea persoanei, cu barca pneumatica si acordarea primului ajutor medical. 


Intră acum și în grupul de