Suceava, cel mai vulnerabil la inundații. Flutur a cerut Ministerului Mediului să fie inclus prioritar în planul de investiții pentru apărare la inundații


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că a prezentat ministrului Mediului, Cristina Pașca Palmer, situația județului Suceava în ceea ce privește vulnerabilitatea la inundații și a cerut ca județul să fie inclus cu investiții prioritare în Planul Național al Managementului de Risc la Inundații.

„Am prezentat un memoriu privind zonele de risc la inundații”, a spus Flutur care a cerut includerea acestora în Planul Național al Managementului de Risc la Inundații.

Președintele CJ Suceava a explicat că  următoarele investiții pentru apărări de maluri și corectări de torenți se va face în urma priorităților din acest plan național.

„Suceava este unul dintre cele mai vulnerabile, dacă nu cel mai vulnerabil la inundații și am cerut să fie prinse toate zonele de risc pe care noi le avem făcute cu specialiștii”, a declarat Flutur.

flutur-dig-voronet-podet-parau-apa-4

El a spus că a cerut ministrului ca de anul viitor să se găsească surse de finanțare, fonduri europene, pentru începerea lucrărilor de îndiguire și a punerii în siguranță a localităților din această zonă din bazinele Bistriței, Moldovei, Sucevei, Siretului, dar și cele afectate de torenți.  (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de