Tenis : Dementieva a castigat turneul de la Dubai


Intră acum și în grupul de

Elena Dementieva a învins-o pe compatrioata Sveltana Kuznetsova, din Rusia, într-o finala epica la Dubai Championship. Cap de serie numarul opt, Dementieva a revenit dupa ce a fost condusa cu 0-1 la seturi si a obtinut victoria cu 4-6 6-3 6-2 pentru a cuceri cel de-al noualea ei titlu al carierei. De partea cealalta, Kuznetsova s-a vazut învinsa pentru a doua oara în finala de la Dubai, dupa ce în 2004 a pierdut în fata Justinei Henin.  
Dementieva, care a obtinut victoria la debutul în acest turneu, i-a dedicat trofeul mamei ei, spunând: „Tot ce am facut în viata mea, am facut pentru ea. Ma bucur ca este alaturi de mine, sa o vad zâmbind este o placere. Sunt fericita pentru ea”.  

Kuznetsova, în schimb, a spus: „Am avut ocaziile mele, dar sunt foarte dezamagita ca nu am putut profita de ele”. Ambele jucatoare s-au chinuit sa obtina un avantaj într-un set de deschidere disputat, în care s-au realizat sapte break-uri. Kuznetsova a condus cu 2-0, dar a pierdut trei game-uri la rând, înainte sa le câstige pe urmatoarele trei si sa conduca cu 5-3. Dementieva a reusit apoi un nou break si parea ca va împinge setul spre tie-break, însa a pierdut la rândul ei serviciul si a cedat primul set cu 4-6.

Al doilea set a fost de asemenea strâns, cu Kuznetsova încercând sa vina la fileu mai des, în timp ce viteza de reactie a Dementievei a fortat câteva erori din partea adeversarei sale. Kuznetsova a avut minge de break, pentru 2-0, însa Dementieva a reusit sa-si câstige serviciul, ca apoi sa defileze spre un avantaj de 4-1, pe care l-a conservat pâna la finalul setului, în timp ce în „decisiv” a dominat categoric pentru a obtine o meritata victorie.


Intră acum și în grupul de